stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Neverjetno: To se zgodi z vašim telesom, če se odrečete seksu!

21. 3. 2017; 01.01
Avtor: D. B.
seks moški ženska

foto: Profimedia

Spolna abstinenca ima lahko resne zdravstvene posledice.

Raziskava, ki so jo od leta 1986 izvajali na univerzi v Minnesoti in je spremljala spolno življenje 600 ljudi, je pokazala, da so tisti, ki so imeli v svojem življenju spolne odnose ter so zaradi določenega razloga z njimi prenehali, bolj podvrženi možnosti, da zbolijo za depresijo. So tudi pogosteje razočarani kot ljudje, ki spolnega odnosa v življenju nikoli niso imeli.

Obstaja tudi velika verjetnost, da bo abstinenca tista, ki bo povzročala težave pri naslednji spolni avanturi.

9 posledic spolne abstinence

1. Čeprav pogosto slišimo, da se vaginalne mišice skrčijo, če dalj časa nimamo spolnega odnosa, slednje ne drži. Pravzaprav so mišice pri naslednjem spolnem odnosu le manj "sproščene". 

2. Abstinenca poveča možnost erektilne disfunkcije pri moških, pogosti spolni odnosi pa zmanjšajo tudi možnost za raka prostate.

3. Spolna aktivnost dobro vpliva na imunski sistem. Ljudje, ki imajo pogosto spolne odnose, so bolj zdravi in so manj podvrženi različnim infekcijam.

4. Nekateri strokovnjaki menijo, da je libido povezan s spolnimi aktivnostmi tako pri moških kot pri ženskah. Ena od posledic abstinence je tudi ta, da sčasoma hormonski odziv na vzburjenje postaja šibkejši.

5. Raziskava je pokazalo, da imajo ljudje, ki nimajo rednega spolnega odnosa, v stresnih situacijah višji krvni tlak od tistih, ki se redno predajajo spolnim aktivnostim.

6. Redni spolne aktivnosti so pogosto povezane s kardiovaskularnim zdravjem človeka.

7. Pri začetku nove spolne avanture potrebujejo ljudje, ki dalj časa abstinirajo, več časa, da spet "motivirajo" svoje spolne organe. Glede na to da slednje temelji na nezavednem, je pomembno, da se sprostite in daste času čas. Po določenem času bo vse delovalo tako kot nekoč.

8. Starejši ljudje pogosto pravijo, da spolna abstinenca naredi človeka bolj inteligentnega. Resnica je pravzaprav obratna: znanstveniki so dokazali, da spolna aktivnost vzpodbuja rast nevronov v možganih.

9. Za konec pa še nekaj pozitivnega o spolni abstinenci - slednja namreč zmanjšuje možnost prenašanja spolnih bolezni, pa tudi infekcije sečil.

Če trenutno spolno abstinirate in nimate priložnosti za skok v posteljo, izkoristite čas ter odkrijte, kaj vas vzburja. Razmišljajte o srečanjih, ki bi vam lahko prinesla spolno vzburjenje in zadovoljstvo. 

Preberite tudi, zakaj moškim ni všeč najljubši ženski položaj. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Ne bom pozabila besed: Rodili ste dve deklici s posebnimi potrebami
Zdravje
Ne bom pozabila besed: Rodili ste dve deklici s posebnimi potrebami
naslednji članek
Matjaž Javšnik : V svoji hiši imam otroke rad le, če so moji
Svet slavnih
Matjaž Javšnik : V svoji hiši imam otroke rad le, če so moji