Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj tvegate glede na svojo obliko postave?

2. 12. 2016; 08.00
Avtor: ud
ženske

Poglejte se v ogledalo in preverite, kakšno postavo imate. foto: Profimedia

Oblika postave veliko pove o našem zdravju in življenjskih navadah. Ugotovite, kakšna je vaša postava in katerim boleznim ste glede na njo nagnjeni.

Najprej je treba ugotoviti, kakšne postave ste. To lahko preprosto storite tako, da se v spodnjem perilu postavite pred ogledalo. 

Suha postava 

Če je vaša postava suha in nimate točno definiranega pasu, spadate pod suho postavo. Najprej naj vam čestitamo, imate namreč postavo manekenke. Vendar pazite! Težava pri tej postavi je, da ste v veliki nevarnosti pred nastankom bolezni, ki se ji pravi po slovensko: vitki navzven, debeli navznoter. Maščoba, ki se vam nabira v telesu, ni vidna, ker se nabira okoli organov v trebuhu. Tako imenovana visceralna maščoba pa izloča strupe, ki so lahko vzrok za razna vnetja, ki so dejavnik za nastanek nekaterih vrst raka. Priporočamo vam, da jeste veliko zelenjave in sadja ter polnozrnate žitarice. 

»Petit« ali drobcena postava 

Če imate drobne kosti ter ste nizke rasti in teže, ste drobcene postave. Nevarnosti za nastanek srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni in artritisa praktično ni. Problem pa je, ker je pri teh postavah po navadi teža prenizka. Povišajte svojo težo tako, da boste pojedli veliko hrane s polno minerali in vitamini. Priporočljivo je tudi jesti prehrambna dopolnila.

Če želite pridobiti nekaj oblin, priporočamo vajo, pri kateri stojite z nogami narazen in spustite zadnjico k tlom z razširitvijo kolen. Obračajte zgornji del telesa kot baletke. foto: Profimedia

Večji boki? 

Ta postava se imenuje tudi hruškasta postava. To pomeni, da ste vitki, vendar nekoliko obilnejši v bokih in zadnjici. Ta postava je zelo seksi, še bolje pa je to, da pomeni precej zmanjšano tveganje pred nastankom raka na prsih. Veliko žensk s postavo hruške v starejših letih utrpi izgubo spomina. Priporočljivo je jesti mediteransko hrano. 

Postava jabolka

Imate zaobljen trebušček tudi takrat, ko ste shujšali? Imate postavo jabolka. Ženske, ki imate to postavo, shujšate hitreje kot tiste s postavo hruške. Maščoba okoli trebuha se namreč zelo hitro topi. Problem pa je, ker je pri tej postavi tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni in sladkorne bolezni precej povečano. Imejte uravnoteženo prehrano!

foto: Profimedia

Jabolko: Samo hitre in impulzivne vaje bodo telo spodbudile, da bo porabljalo več kalorij. Za vas se priporočajo počepi, poskoki, skoki proti stropu z rokami. Ponavljate nekaj minut na dan.

Hruška: Za vas se priporoča hitra hoja. Z njo boste utrdile ritko, boke in noge. Pospešite srčni utrip in se odpravite na sprehod, vendar hodite hitro.

prejšnji članek
Če želite shujšati, pazite na čas kosila
Zdravje
Če želite shujšati, pazite na čas kosila
naslednji članek
Eva Longoria: Zimski plašč, ki si ga le redke drznejo obleči
Moda&Lepota
Eva Longoria: Zimski plašč, ki si ga le redke drznejo obleči
#obraziavenija
obraziavenija