stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Da ne bo več noči brez sna

6. 5. 2016; 10.32
Avtor: S. N. Č.
ženska
Strmite v strop nad posteljo in štejete ovčke? Čez dan v hipu zadremate, ponoči pa odprete oči na vsaki dve uri? Se vam zdi, da spite kot mačka, a ste zjutraj nenavadno izčrpani?

Trem četrtinam žensk in malo manj moškim so to dobro znane zgodbe, polovica nas celo prizna, da se dobro naspimo kvečjemu enkrat na teden. Še dobro, da je za nespečnost na voljo veliko naravnih zdravil in trikov.

Če težko zaspite, pomaga naslednje

Pomirjajoče dihajte. Medtem ko ležite, počasi vdihnite skozi nos in se s konico jezika dotaknite neba, zatem pa počasi izdihnite skozi usta in spustite jezik v naravni položaj. Z obredom preusmerite skrbi na dihanje, ki ga toliko umirite, da postanete zaspani.

Masirajte si ušesne mečice oziroma predel ušes, kjer nosite uhane. Z akupresuro sprostite veliko življenjske energije či, skrbi zbledijo in lažje zaspite.

Če ste zjutraj nenavadno utrujeni ...

V kozarec vode zamešajte žlico kisa. Ker ima kar ena od štirih žensk, ki slabo spijo, prikrite težave zaradi zgage, poskusite tako, da pol ure po večerji spijete kozarec vode z žlico jabolčnega kisa. Naravno zdravilo je po sestavinah podobno želodčni kislini in spodbudi prebavo, s pol praznim želodcem pa je lažje zaspati.

Ugasnite računalnik in telefon. Vsako elektromagnetno sevanje ob postelji moti naravni ritem spanja, poleg tega spanec krade že sama svetloba z računalniškega ekrana.

Najudobnejša pižama je lastna koža. foto: dreamstime

Če se ponoči zbujate ...

Popijte skodelico zelenega čaja. Ta čaj vsebuje L-teanin, aminokislino, ki zdravi anksioznost in stres. Če si boste čaj privoščili uro pred spanjem, boste podaljšali četrto, najglobljo fazo spanca.

Spite goli. Ugotovili so, da neprimerna nočna oblačila motijo spanec pri kar polovici žensk. Najudobnejše oblačilo je lastna koža! Ker vam bo ponoči malce hladneje, bo telesna temperatura narasla, to pa je tudi odlično naravno uspavalo.

prejšnji članek
7 mitov o telesu, ki sploh ne držijo
Lepota
7 mitov o telesu, ki sploh ne držijo
naslednji članek
S temi triki bo vaša maskara spet kot nova!
Moda&Lepota
S temi triki bo vaša maskara spet kot nova!