stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vse, kar potrebujete: 5 nasvetov najsrečnejšega človeka na svetu

20. 10. 2016; 05.23
Avtor: D. B.
sreča

foto: Pixabay

V čem je skrivnost srečnega življenja?

Na to večno vprašanje ima odgovor Matthieu Ricard, budistični menih in najsrečnejši človek na svetu, ki je 50 let preživel na Himalaji in tam našel recept za večno srečo.

Najsrečnejši človek na svetu je pri 26-ih letih kot mlad znanstvenik odšel na Himalajo ter postal budistični menih in se zadnjih 50 let učil, kako biti srečen. Tudi znanost, natančneje raziskava Vseučilišča v Winsconsinu, je dokazala, da je Ricard najsrečnejši človek na svetu. Ima izjemno moč nadzora nad svojimi mislimi, doseže lahko izjemno koncentracijo, se hitro uči in ima zelo dober spomin. "Sreča je veščina, ki se je je potrebno naučiti," pravi Ricard, ki ima za vas pet preprostih nasvetov: 

1. Ne skrbite 

"Če naletite na problem in če zanj obstaja rešitev, naredite to. Če ni rešitve za vašo težavo, pa nima smisla skrbeti, saj s tem težava le postaja vse večja. Sprostite se in razmislite, katere druge koristne stvari bi morali delati v življenju. Najdite drugo pot." 

2. "Trenirajte" srečno življenje

"Obstajajo mnoge človeške lastnosti, ki so izjemno pomembne za srečno in izpolnjeno življenje, kot je skrb, ljubezen, dobrota, notranja svoboda in notranji mir. Le teh ne morete izboljšati brez vaje." 

3. Najdite svojo strast

"Ko sem bil star 20 let sem iskal stvari, s katerimi bi se moral ukvarjati, da bi moje življenje imelo smisel. V tem trenutku se morate vprašati, kaj je to, kaj je zares pomembno." 

4. Privoščite srečo vsakemu

"Bodite altruist in privoščite srečo vsakemu. Želeti nekomu srečo, pomeni, da želite, da so ljudje osvobojeni trpljenja, jeze in arogance.

5. Pomagajte drugim

"Kamorkoli grem, grem s ciljem, da nekomu pomagam. Zakaj bi sicer potoval? Popolnoma dobro mi je tam, kjer živim, na Himalaji. Kadarkoli zapustim svoj dom, želim nekomu pomagati.

prejšnji članek
Znana Slovenka mu je vse odpustila: "Ustrelil me je v afektu"
Svet slavnih
Znana Slovenka mu je vse odpustila: "Ustrelil me je v afektu"
naslednji članek
Ali veste, katero je najpametnejše astrološko znamenje?
Zdravje
Ali veste, katero je najpametnejše astrološko znamenje?
#nasazenazenska
nasazenazenska