franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Lepa rdeča je osnova zdravja

9. 10. 2016; 09.00
Avtor: sn
čakre

Kot energetski spekter frekvenc (barv) smo ljudje pravzaprav kot mavrice. In lepa mavrica pomeni dobro zdravje ter gladek pretok energij po telesu. foto: dreamstime

Čakre ali točke vstopa nove energije, ki jo telo presnavlja in potem predelano oddaja nazaj v okolico, niso nikakršna mistična skrivnost, temveč znanstveno izmerljivi energetski centri, ki se po človeškem telesu razprostirajo v sedmih nadstropjih in se jih v njihovih barvah lahko lepo ujame tudi na fotografijo.

Zdrav človek ima čakre, ki vsebujejo vse barve mavrice – rdečo, oranžno, rumeno, zeleno, modro, vijoličasto in vijoličasto belo. Čeprav so čakre med seboj povezane in nenehno vplivajo druga na drugo, svojih funkcij nikakor ne morejo zamenjati ali nadomestiti; tako kot ena barva ne more nadomestiti druge.

Začaran krog

Prva ali korenska čakra je na dnu hrbtenice v predelu trtice. Je rdeče barve in nižjih frekvenc ter temelj človekove energetske oskrbe. Osnovna naloga prve čakre je namreč neprekinjeno zajemanje nevtralne energije nizke frekvence iz okolice ter njeno usmerjanje navzgor skozi telo vse do vrha glave in zadnje čakre. Če imamo prvo čakro kakorkoli poškodovano, bo trpelo vseh ostalih šest čaker. Če si namreč čakre predstavljamo kot majhne vrtince, se ti – ko prva čakra dobro deluje – vrtijo v smeri urnega kazalca, saj le tako lahko vsesavajo energijo iz okolice. Ob motenem delovanju korenske čakre se ostale čakre najprej ustavijo, nato pa se začnejo vrteti v nasprotni smeri urnega kazalca in tako energijo pošiljajo iz telesa. Tako še bolj pospešeno izgubljamo energijo, ki nam je zaradi okvarjene prve čakre že v osnovi primanjkuje. In začaran negativni energetski krog je sklenjen. Če se tudi vi počutite iz dneva v dan in iz leta v leto vse bolj brez energije, je smiselno, da preverite zdravje svoje prve čakre.

foto: arhiv svet24

Strokovnjaki, preprosto razložijo

Če prva čakra ne uspe dobiti dovolj energije iz zemlje, bo trpelo tudi delovanje ostalih šestih čaker. Kot pri vodometu – če je pritisk vode dovolj močan pri dnu, bo tudi na vseh višjih ravneh dovolj vode. 

Vpliv celo na finance

In kateri so še znaki, ki poleg kronične utrujenosti in izčrpanosti kažejo, da korenska čakra ne deluje optimalno? Na telesni ravni so to vse težave in bolezni hrbtenice, sklepov, krvnih žil in debelega črevesja, motnje imunskega sistema, motnje v cirkulaciji in sestavi krvi, previsoka ali prenizka telesna teža, kronične bolezni, depresija in vse vrste raka. Na psihični ravni na poškodovano prvo čakro nakazujejo strahovi, tesnobe, nespečnost, nezmožnost sprostitve, slab spomin, koncentracija, pomanjkanje samozavesti, hiperaktivnost, nefleksibilnost, upiranje spremembam, izčrpanost v odnosih – občutek, da nam drugi kradejo energijo, prevelika potreba po ljubezni in pozornosti, redno pritoževanje, ugovarjanje, občutek nepovezanosti in nepripadnosti, potreba po umiku in izolaciji, nedoslednost in lenoba ter prevelika potreba po pridobivanju materialnih dobrin oziroma finančne težave, ki se jih ne glede na zaslužek ne moremo rešiti.

prejšnji članek
Nasveti za vitko jesen
Zdravje
Nasveti za vitko jesen
naslednji članek
V boj proti pomarančni koži
Moda&Lepota
V boj proti pomarančni koži
#obraziavenija
obraziavenija