franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Večja konfekcijska številka? Ne obstaja!

25. 8. 2016; 08.32
Avtor: C. R.
liz2
Večina meni, da znane nekoliko obilnejše dame nimajo težav, kadar morajo izbrati obleko. Vendar to ne drži.

Mnogim ženskam, ki imajo konfekcijsko številko večjo od 44, je zelo znan sledeč scenarij: Vstopiš v trgovino in iščeš hlače v svoji velikosti, prodajalec pa ti pove, da modna znamka ne proizvaja tako velikih številk.  

Če ste do zdaj menili, da se to dogaja le navadnim smrtnikom, ste se motili. Igralka Dasha Polanco, zvezdnica nanizanke Orange Is The New Black, je v intervjuju za revijo Vogue razkrila, da težko najde modnega oblikovalca, ki bi jo oblekel.

foto: Instagram

Pred kratkim se je med iskanjem svečane obleke obrnila na modno znamko, ki jo je pogosto nosila. »Rekli so mi, da nisem konfekcijka številka, ki jo izdelujejo. Vsaj zaenkrat ne, morda v prihodnosti. To je veliko razočaranje, vendar imam ravno zaradi tega rada mlade oblikovalce, ki si želijo delati obleke zame. Ljudi, ki sprejemajo moje obline tako, kot jih sama,« je dejala igralka. Čas je, da modna industrija sprejme razičnost in začne z masovno proizvodnjo oblek za ženske vseh velikosti. 

foto: Instagram

In to je tudi sporočilo modne novinarke Liz Black, ki je naredila zanimiv projekt. Odločila se je namreč, da bo pozirala z oblekami znanih modnih oblikovalcev, da bi pokazala drastično razliko med konfekcijkimi velikostmi. Nobenega izmed modnih kosov, ki ga je uporabila med fotografiranjem, ni mogla obleči.

»Fotografije so jasno sporočilo modni industriji. Želim šokirati tiste, ki jih bodo videli,« je dejala novinarka in še dodala, da z njimi ne želi užaliti vitkih ljudi, vendar se od modelov na modnih pistah pogosto zahteva, da imajo telesno težo manjšo, kot je njihova naravna. Kar, seveda, ni v redu. 

prejšnji članek
Znani slovenski voditelj bije težko bitko z bolečino
Svet slavnih
Znani slovenski voditelj bije težko bitko z bolečino
naslednji članek
Vojvodinja Kate ga je spet polomila
Moda&Lepota
Vojvodinja Kate ga je spet polomila