sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevka RiNA v temačno skladbo skrila sporočilo

22. 11. 2023; 09.00
Avtor: PR / V.M.
RiNA - Temna zora

RiNA - Temna zora foto: VALTER LEBAN

Na res prvi pogled se zdi, da gre za temačno skladbo, vendar pozorno uho, ki prisluhne RiNINIM besedam, kmalu ugotovi, da je pevkino sporočilo nekoliko drugačno ...

RiNA, pevka in tekstopiska, ki jo vedno pogosteje slišimo na radijskih valovih, je nedavno izdala nekaj odmevnih singlov, nazadnje se nam je s skladbo Ko dan zaspi predstavila na 42. festivalu Melodije morja in sonca 2023. Seveda pa mlada pevka od tedaj ni počivala, danes vam predstavlja novo skladbo, ki jo je poimenovala Temna zora.

Kaj skriva na prvi pogled temačna pesem?

Na res prvi pogled se zdi, da gre za temačno skladbo, vendar pozorno uho, ki prisluhne RiNINIM besedam, kmalu ugotovi, da gre za pesem, ki je polna optimizma. Vsak dan smo razpeti med močjo besede in lepotami molka. Temna zora, ki se prebuja v globinah, pomeni strah pred negotovo prihodnostjo. Oblaki misli so vsakodnevne skrbi. Naš um jih očisti, da se lahko znova umirimo kot morje v brezvetrju. Pod površjem vznika tiha drama, ki jo lahko razumemo kot izraz intimnega doživljanja nečesa, kar se dogaja v osebi ali v odnosu. Gre za notranje bitke ali konflikte, ki jih potapljanje v noč pomirja ali osvetljuje. Čutimo, da nismo sami in da noč, kot simbol teme in skrivnosti, spremlja naše doživljanje. V resnici vsi stremimo k notranjemu miru in ravnovesju. Vprašanje pa je, ali ostati samozadosten ali se odpreti in razkriti drugim.

»Avtor in producent Kevin Koradin mi je osnutek pokazal povsem po naključju. Skladba me je navdušilain posneli smo jo. S fotografom Valterjem Lebanomsva se nato sredi oktobra odpravila v okolico Devina, na sesljansko plažo. Zrak in morje sta bila tako topla, da je fotografv objektiv ujel tudi nekaj trenutkov med valovi. Tu je nekoč po boljšem življenju zahrepenela lepa Vida. In spoznala, kako je na drugi strani. Je danes kaj drugače? Za vesoljski pridih je tokrat poskrbela umetna inteligenca. Je čudovito orodje in tudi soavtorica tega prispevka.Pa ji lahko zaupamo? Naj povem, da je Lepa Vida med drugim postala 'slovenska ljudska pesem o brezskrbnem dekletu'. Vse skupaj je torej treba jemati z zrnom soli,« je o pesmi povedala RiNA.

prejšnji članek
Na Kmetijo se vrača znan obraz, bival bo v hiški
Resničnostni šovi
Na Kmetijo se vrača znan obraz, bival bo v hiški
naslednji članek
Ste slišali, kdo je najbolj čeden plešasti moški na svetu?
Svet slavnih
Ste slišali, kdo je najbolj čeden plešasti moški na svetu?