stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

To je mlajši brat Modrijana Blaža Švaba

13. 3. 2023; 11.00
Avtor: K.M.
BLAZ SVAB- FOTO ADRIAN PREGELJ

Blaž Švab foto: Adrijan Pregelj / RTV Slovenija

V ansamblu Modrijani skupaj nastopata bratranca Rok in Blaž Švab. A ima slednji v resnici tudi mlajšega brata, ki se ni odločil za glasbeno kariero.

Priljubljeni glasbenik in voditelj Blaž Švab, član ansambla Modrijani, ima tudi mlajšega brata Miho. Ta se Modrijanom ni pridružil, jim pa včasih s tehniko pomaga pri nastopih. Sicer pa je svojo kariero usmeril v popolnoma druge vode, saj dela kot zdravstveni delavec. Je pa v resnici v javnosti bolj prepoznavna žena Martina Plankelj Švab. Ta v resnici karierno kar sledi svojemu svaku Blažu, saj je tudi ona voditeljica, ustvarja pa tudi na glasbenem področju. Zaradi istega priimka pa so jo že večkrat zamenjali za Blaževo ženo. Več o tem najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Sanjska poroka

Martina Plankelj in Miha Švab sta se poročila na začetku poletja leta 2014 in bosta tako čez dobro leto praznovala deseto obletnico poroke. Poroka se je odvila v prelepem ambientu Žičke kartuzije, Mihova priča pa je bil seveda njegov starejši brat Blaž. Martino in Miha je v več kot desetletje dolgem razmerju življenje obdarilo tudi z dvema otrokoma, skoraj desetletnim Marcelom in pet let in pol staro hčerkico Mijo. 

Njune poročne fotografije si lahko ogledate tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<

Televizijska in glasbena kariera

Mihova žena Martina je za svoj 30. rojstni dan v dar dobila pesem izpod peresa Matjaža Vlašiča. Nato pa jo je na svoj 31. rojstni dan tudi uradno izdala. Pesem Ogenj v meni pa ni njen čisto prvi stik z glasbenim svetom, saj jo je k sodelovanju povabil že Oto Pestner, s katerim je v duetu zapela skladbo V zavetju najine noči. Tudi sicer pa je vrsto let prisotna tako na malih ekranih kot tudi na različnih prireditvah, zdaj pa je postavljena pred nov izziv. 

Jure Ličen in Martina Švab - nov Aktualov voditeljski par foto: Marko Vavpotič/M24

Radio Aktual lahko zdaj tudi gledate

Jutranja para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla, ter Martina Švab in Jure Ličen foto: Luka Švigelj

Od danes naprej lahko priljubljeni radiu Aktual namreč spremljate tudi preko televizijskih ekranov, seveda v zvoku in sliki. Ekipi pa se je pridružila tudi Martina Švab, ki ste jo nekateri že ujeli v jutranjem radijskem programu. V voditeljskem tandemu se je pridružila Juretu Ličnu, skupaj pa bosta vsak drugi teden vodila jutranji program. Jure Ličen se zelo veseli, da bo z novo sovoditeljico Martino Švab zaoral v zanj novo medijsko ledino, Martina pa ima na televiziji že dolgoletne izkušnje, tako, da ji bo dosti lažje. Vseeno se Martina ob Juretu počuti varno, ker jo reši iz vsake zadrege. Za ogled programa KLIKNITE TUKAJ.

Aktual na televiziji med 6. in 18. uro

Poleg njiju pa voditeljsko ekipo sestavljajo tudi Klemen Bunderla, Žana Vidmar, Mojca Mladenović, Rudi Sieger, Tamara Goričanec, Grega Javornik, Klara Japelj, Žiga Kvas, Doroteja Stupar in Matjaž Korošec. Zaenkrat jih boste na televiziji lahko spremljali vsak dan med 6. in 18. uro. Svoj pogled na vrnitev na male ekrane pa je z nami delil tudi Klemen Bunderla, ki televizijsko pot nadaljuje ob Žani Vidmar, s katero sta že ustaljen tandem. Več o tem najdete TUKAJ >>KLIKNITE<<

prejšnji članek
Pevcu Sebastianu izgubili prtljago
Svet slavnih
Pevcu Sebastianu izgubili prtljago
naslednji članek
Kaj se danes dogaja z nekdanjo olimpijko Brigito Langerholc?
Svet slavnih
Kaj se danes dogaja z nekdanjo olimpijko Brigito Langerholc?
#nasazenazenska
nasazenazenska