boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl je glasbenik Franci Vrbovšek, član Okroglih muzikantov

13. 3. 2023; 09.00
Avtor: Veseljak
Franci Vrbovšek

Franci Vrbovšek foto: arhiv

Po kratki in težki bolezni se je poslovil kitarist, trobentar, harmonikar, bobnar, vokalist in dolgoletni član Okroglih muzikantov, 41-letni Franci Vrbovšek.

Pred nekaj meseci je med glasbeniki zaokrožila vest o hudi bolezni izjemnega muzikanta Francija Vrbovška. Vsi, ki so ga dobro poznali so se za svojega stanovskega kolega takoj aktivirali ter zbirali tudi denar za dodatne preiskave in morebitne operacije, a žal rešitve zanj niso imeli niti največji zdravstveni strokovnjaki. Tako se je z diagnozo zelo hitro sprijaznil tudi sam in želel čimbolj kvalitetno zaužiti še preostali čas življenja, ki mu je še ostal. Vest o njegovem slovesu so na družbenem omrežju potrdili tudi člani ansambla. 

Ni se rad pogovarjal o težavah, okoli sebe si je želel prijatelje, ki bi ga razvedrili, tako kot v najboljših časih. Čim več nepozabnih trenutkov je želel preživeti tudi s svojima otrokoma, kar mu je v največji možni meri omogočila dolgoletna partnerka Mateja. Vedeli so, da se bo najhujše zgodilo, a upali da do tega ne bo prišlo tako hitro kot so napovedovali zdravstveni izvidi. Žal se te želje niso uresničile in na Gregorjevo nedeljo je za vedno prenehalo biti srce izjemno srčnemu človeku, za katerim bo ostala velika praznina.

Laščan, Franci Vrbovšek je bil član priljubljenih in priznanih Okroglih muzikantov celi dve desetletji. Z njimi je posnel največje uspešnice in požel številne uspehe doma in v tujini. Tako kot ostali člani, se je tudi on priučil igranja številnih inštrumentov, njegova prva ljubezen pa je bila zagotovo kitara, od katere se je le redko ločil. Zelo intenzivna leta nastopanja so verjetno pustila pečat tudi na zdravju. Tako je mnogo prehitro, star komaj 41 let za vedno zaspal. 

prejšnji članek
Kaj se danes dogaja z nekdanjo olimpijko Brigito Langerholc?
Svet slavnih
Kaj se danes dogaja z nekdanjo olimpijko Brigito Langerholc?
naslednji članek
Vse povsod naenkrat pobral sedem oskarjev
Kultura
Vse povsod naenkrat pobral sedem oskarjev