roka, dež
Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno opozorilo

andrej zubicki zubitsky bobo
Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Takšno je danes življenje igralca Vlada Novaka

27. 11. 2022; 06.00
Avtor: Te.P. / revija Lady
vsi proti vsem

Vlado Novak foto: Blace Production

Vladu Novaku kot pravemu upokojencu zmeraj primanjkuje časa.

Vlado Novak je svojo ljubljeno Štajersko za kratek čas zamenjal za Obalo. V Portorožu se je namreč udeležil 25. Festivala slovenskega filma, na katerem so prikazali tudi celovečerec Dedek gre na jug režiserja Vincija Vogua Anžlovarja, v katerem upodablja ostarelega glasbenika Vlada, ki se ne more sprijazniti s prijateljevo vdanostjo v usodo (igra ga Boris Cavazza), zato ga na skrivaj ugrabi iz bolnišnice in se ga odloči s svojim prastarim avtodomom odpeljati v Srbijo, kjer bi se lahko znova srečal z dolgoletno, nikoli izsanjano ljubeznijo Nedo (Ksenija Mišić).

Sam sicer za volan takšnega vozila ne bi nikoli sedel, saj je po lastnih besedah popolnoma netehnični tip. »O, žarnico že znam zamenjati, potem se pa hitro konča. Zmeraj, kadar mi kakšen kolega reče, ali bova to popravila, oziroma je treba doma kaj popraviti, pa me moja vpraša, kdaj bova pa to popravila, jim odvrnem: 'Veš kaj, bom jaz svojega kolega poklical, jaz pa ti lahko kaj recitiram.' Zdaj čakam prijatelja mojstra, da mi bo na hladilniku, ki sem ga kupil, prestavil vrata,« nam je razkril Vlado. Za pot po domovini pa najraje uporablja avto, saj je tako najbolj mobilen in fleksibilen, odkar je upokojenec, pa s pridom izkorišča tudi brezplačno vozovnico.

Vlado Novak foto: revija zvezde

»Veliko potujem z vlakom, na Festival slovenskega filma pa se od nastanitve do prizorišča vozim z avtobusom. Samo pokažem svojo vozovnico in mi zelo prijazno rečejo: 'Prosim, sedite.' Čestitam državi, da je to naredila. Še bolj pa ji bom, ko bo dala malo več denarja za film,« nam je dejal igralec. Vladu kot pravemu upokojencu sicer zmeraj primanjkuje časa. Trenutno ga zelo zaposluje nabiranje gob, zelo rad pa si ogleda tudi nogometne treninge in tekme svojega enajstletnega vnuka. Kadar se mu zljubi, pa igra svojega Gajaša, ki je trenutno brez maske.

Vlado Novak

Vlado Novak foto: Primož Lavre

prejšnji članek
Uresničene otroške sanje Denisa Porčiča - Chorchypa
Svet slavnih
Uresničene otroške sanje Denisa Porčiča - Chorchypa
naslednji članek
Srce slovenske pevke pripada bodočemu zdravniku
Svet slavnih
Srce slovenske pevke pripada bodočemu zdravniku
#obraziavenija
obraziavenija