stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Red Hot Chili Peppers uresničili svoje sanje

26. 7. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers foto: Profimedia

Ameriški rockerji Red Hot Chili Peppers so napovedali nov album. "Return of the Dream Canteen je vse, kar smo in o čemer smo sanjali. Je nabito poln. Narejen s krvjo naših src," je skupina zapisala v sporočilu na Instagramu. Izid dvojnega albuma je napovedan za 14. oktober.

Return of the Dream Canteen bo po pisanju nemške tiskovne agencije dpa 13. studijski album skupine iz Los Angelesa s pevcem Anthonyjem Kiedisom. Producent je, tako kot pri prejšnjem albumu, Rick Rubin. Njihov 12. studijski album Unlimited Love je izšel 1. aprila letos.

Skupino Red Hot Chili Peppers so leta 1983 v Los Angelesu ustanovili Kiedis, Flea, Hillel Slovak in Jack Irons. Presenetili so z nenavadno mešanico funka, rapa in rocka.

Prva leta skupine so zasenčili ekscesi z drogami in zgodnja smrt kitarista Hillela Slovaka. Komercialni preboj so dosegli leta 1991 z albumom Blood Sugar Sex Magik, nato je šlo strmo navzgor: Kalifornijci so prodali več deset milijonov albumov, prejeli šest grammyjev in bili leta 2012 sprejeti v Dvorano slavnih rock'n'rolla, še piše dpa.

prejšnji članek
Kamere šova Kmetija predčasno zabrnele
Resničnostni šovi
Kamere šova Kmetija predčasno zabrnele
naslednji članek
Ines Erbus ni le odlična pevka
Svet slavnih
Ines Erbus ni le odlična pevka