stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Jure Godler: Nikoli nismo izgubili kritične note

28. 8. 2021; 05.00
Avtor: PR
Jure Godler

Jure Godler foto: Osebni album

V petek, 3. septembra, se na Planet z novo sezono vrača priljubljena satirična oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem, ki bo že 14. po vrsti! "Stilno smo se razvijali preko vseh možnih odtenkov komedije, od bolj krutih in neusmiljenih, do bolj splošno norčavih. Zdi pa se mi, da nikoli nismo izgubili kritične note," je o razvoju oddaje povedal voditelj Jure Godler.

Jure Godler se že pospešeno pripravlja na snemanje nove sezone oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem, ki na Planet prihaja že v petek, 3. septembra. Satirična oddaja je na Planetu neprekinjeno že 6 let, nova sezona pa prinaša tudi nekaj sprememb, saj se bosta ekipi piscev pridružila Rok Bohinc in Beno Stare.

"V oddaji bo seveda ogromno novosti, od raziskovalnih intervjujev, skritih kamer v državnem zboru, plesalk, obeta se nam tudi odličen mariachi band. Seveda se šalim. Vse bo po starem, morda pa bomo celo bolj duhoviti kot doslej," je razkril hudomušni voditelj in priznal, da mu prav odlične šale njegovih piscev občasno na snemanju povzročajo težave: "Velikokrat težko zadržim smeh med samim snemanjem, čeprav so za menoj vaja in pisarniški posveti. Snemanje oddaje je čisto pravi 'live-to-tape', kar pomeni, da obiskovalci v studiu vidijo točno tisto, kar vidijo gledalci doma." Snemanje tako traja ravno tako 30 minut. "Razen, če pride do nepredvidenih težav in recimo odpove prikazovalnik besedila, kar se je tudi že zgodilo," še pove Jure.

Epidemija je sicer v zadnjih dveh sezonah preprečila tudi prisotnost občinstva v studiu, a ker je ekipa oddaje majhna, se je snemanje ob upoštevanje omejitev za zajezitev epidemije nadaljevalo skoraj nemoteno.

Na samo vsebino oddaje vpliva aktualno politično in družbeno dogajanje, zato Godlerja ne skrbi, da bi jim zmanjkalo materiala. "Politika nas še kako dobro zalaga in ne samo to. Politika včasih prevzema naše delo in se sama spreminja v karikaturo sebe. Nimam dovolj prstov, da bi naštel, kolikokrat se je že zgodilo, da je bila novica sama po sebi tako smešna, da s pisci enostavno nismo imeli ideje, kako jo nadgraditi," pravi Jure.

Satirična oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem je bila v preteklosti nagrajena tudi z viktorjem in dvema nagradama žaromet za najbolj nabrušen TV-jezik ter za najboljšega voditelja razvedrilne TV-oddaje. Nova, že 14. sezona, bo na Planetu v petek, 3. septembra, zvečer.

prejšnji članek
Takšen je DJ Umek zasebno
Svet slavnih
Takšen je DJ Umek zasebno
naslednji članek
Vedeževalec Danijel Šmid - Danny okreva po infarktu
Svet slavnih
Vedeževalec Danijel Šmid - Danny okreva po infarktu