volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kraljica ni anoreksična, shujšala je s tole dieto!

28. 9. 2017; 12.00
Avtor: V. M.
Zdaj je resnica pricurljala na plan …

Kraljica Letizia in kralj Felipe na sestanku Kraljeve španske akademije. foto: Profimedia

Lepa, elegantna, vitka. Šepetalo se je, da je španska kraljica Letizia zbolela za motnjo prehranjevanja. Le kako je sicer lahko tako zelo vitka? A medtem ko so zlobni jeziki opletali, se kraljica pravzaprav ni odrekala hrani. Še več, 44-letnica že več let skrbi za vzoren življenjski slog, ki zajema nadvse zdravo prehranjevanje. Ob tem je potrebno poudariti, da kraljeva dieta vključuje prav vse skupine živil in da gre za enega najbolj zdravih prehranskih načrtov na svetu.

Perriconova dieta

Kako se torej lepa kraljica prehranjuje? Kot pišejo tuji mediji, Letizia skrbi za vitek stas s protivnetno dieto, pri kateri se poudarja pomen zdravih kalorij in katere idejni oče je Nicholas Perricone. Sledni je prepričan, da hrana, ki vsebuje moko, sladkor ter druge vrste sladil, povzroča vnetja. Med omenjeno hrano sodijo kruh, ocvrta živila, testenine, pice, krompir, riž, koruzni kosmiči, krekerji, sadni sokovi, riž, sladoled in prigrizki.

Če želite torej slediti Perriconovi dieti, je potrebno iz jedilnika izključiti živila, ki v telesu povzročajo vnetja. Namesto tega uživajte hrano, bogato z antioksidanti in omega 3 maščobnimi kislinami in pijte veliko vode in/ali nesladkanega čaja.

Perriconov jedilnik:

•    Ribe, piščančje meso.

•    Sadje: jabolka, hruške, avokado, melone, borovnice, maline, jagode, robide, kivi, brusnice, češnje, grenivke, limone, hruške …

•    Zelenjava: špinača, cvetača, ohrovt, fižol, leča, čičerika, šparglji, solata, brokoli, paprika, zelje, bučke, gobe, česen, redkev, špinača, kalčki, paradižnik, artičoka, peteršilj …

•    Ajda, oves, oreščki

•    Jajca

•    Mlečni izdelki z nizko vsebnostjo maščob

prejšnji članek
Kdo je 'prijazen' stric na drugi strani ekrana?
Zdravje
Kdo je 'prijazen' stric na drugi strani ekrana?
naslednji članek
Natalija Kolšek je neučakana!
Svet slavnih
Natalija Kolšek je neučakana!