Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Resnica o deklici, ki že 11 let buri internetne duhove

14. 8. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
Reachelle Marie Smith

Če je še med nami, šteje že 14 let. foto: Facebook

Fotografijo deklice v rumeni oblekici ste zagotovo že videli. Po svetovnem spletu kroži že od leta 2006, tudi v Sloveniji, kjer pa so mali Američanki celo nadeli lažno slovensko ime.

Ravno v teh dneh se je fotografija zopet pojavila na spletnih omrežjih. Širi se v dobri veri, da bi pomagali najti izgubljeno triletno deklico. Pod pozivom je skoraj vedno zavedeno ime Petre Petrovič iz Oddelka za nadzor Carinske uprave Republike Slovenije, kar je nemara skozi vsa leta dalo težo in verodostojnost objavi. Leta 2010 je deklica v rumeni oblekici dobila tudi slovensko ime. Nekdo je prek elektronske pošte razširil poziv, da se išče triletna Patricija Petrej Črešnar. Priložena je bila fotografija omenjene deklice, pod slednjo pa je bil naveden kontakt Carinske uprave RS. Dovolj, da se je elektronsko sporočilo razširilo kot požar.

Letošnje leto teče že 11 leto, odkar poziv o triletni deklici kroži po spletu. Tudi v Sloveniji je postala prepoznaven obraz, a se kljub temu še vedno dotakne novih posameznikov, ki želijo v dobri veri pomagati, zaradi česar se iskanje triletne deklice iz leta v leto nadaljuje.

Zgodba skrivnostne deklice v rumeni  oblekici

Kdo je torej v resnici punčka v rumeni oblekici? Od kje prihaja, kakšna je njena zgodba? Gre za odmeven primer izginotja, ki vse do danes ostaja zavit v tančice skrivnosti. Deklica v rumeni oblekici je Reachelle Marie Smith iz Severne Dakote. Pogrešana je od 16. maja 2006. Reachell je živela pri svoji teti in zakoniti skrbnici Stephanie Smith. Ko teta deklice zjutraj ni našla speče na ležišču, ji je njen partner, Leigh Cowen povedal, da je ponjo prišla njena mati, ki namerava s hčerko preživeti nekaj dni. Stephanie je v partnerjevo zgodbo podvomila šele nekaj dni kasneje, ko se je z njenim avtom odpeljal v neznano. Cowen je nemudoma postal glavni osumljenec, kaj natanko se je z deklico zgodilo, pa še danes ostaja skrivnost. 23 maja so namreč našli Stephanien avto, v njem pa Cowenovo truplo. Naredil je samomor, za Reachell pa se je izgubila vsaka sled. Preiskovalci ne verjamejo v pozitiven razplet zgodbe. Reachellin primer ostaja eden izmed največjih primerov izginotja. Če bi bila deklica še živa, bi danes štela 14 let.

prejšnji članek
Najpreprostejša čokoladna sladica na svetu
Zdravje
Najpreprostejša čokoladna sladica na svetu
naslednji članek
Jajčne cvetače v Jadranskem morju: 'Prijateljico je opekla!'
Zdravje
Jajčne cvetače v Jadranskem morju: 'Prijateljico je opekla!'