profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andrej Škufca iskreno o ženi, Zvezdah in strogosti

25. 3. 2017; 09.00
Avtor: Carmen Leban/Zvezde
andrej skufca katarina venturini

Zvezdniška sodnika Andrej Škufca in Katarina Venturini dobro vesta, kaj vse prestajajo izčrpani tekmovalci šova. foto: Mare Vavpotic/M24

Andrej Škufca, ki ima za seboj kar sedemnajstletno plesno kariero s Katarino Venturini, s katero sta bila par tudi zasebno, v Sloveniji še zmeraj velja za plesno legendo.

Potem ko so se njegove poti s Katarino razšle, je nadaljeval plesno pot z novo soplesalko, in spet se je med njim in plesno partnerico razvila ljubezen. Z Madžarko Melindo Torokyorgy sta si lanskega septembra obljubila večno zvestobo tudi pred oltarjem.

Po nekajmesečnem plesnem predahu, ko je bila večina že prepričana, da bo tudi Andrej Škufca, podobno kot Katarina Venturini, tekmovalni ples obesil na klin, je odjeknila vest, da ima novo plesalko. "Z Melindo sva se poznala že veliko let in lahko rečem, da sva bila prijatelja. Imel sem občutek, da se bova odlično ujela, a dokler ne poskusiš, ne veš. Vse se je poklopilo, saj tudi ona takrat ni imela plesalca. Začela sva pridno trenirati, kot plesalka mi je takoj ustrezala in odlično sva se ujela, tudi značajsko. Pri plesnem paru je pač tako, da morata oba čutiti ljubezen do plesa, če tega ni, trpi kakovost, kar je vidno tudi navzven. Sprva sva bila samo dobra prijatelja, pozneje pa se je rodila ljubezen, ki še vedno traja in naju vsak dan bolj izpopolnjuje."

Če kdo, potem gotovo Andrej in Melinda vesta, kakšno garanje je ples, koliko odpovedovanja je potrebno, da tudi po osem ur preživiš na intenzivnih treningih na parketu, koliko je potovanj in plesnih tekmovanj. "Nihče od naju ni tega jemal kot nekaj napornega in nemogočega. Če nekaj rad počneš, ti ni nič težko in je zgolj užitek. Sicer ne tekmujeva več, a kljub temu sva nenehno na poti. Ples poučujeva po vsem svetu in sva tudi sodnika na različnih plesnih tekmovanjih."

Seveda pa bo, kot pove Andrej, odslej vse povsem drugače. "Čeprav imava dom v Ljubljani, nisva veliko tukaj. Ampak naslednjih nekaj mesecev bova zagotovo vsako nedeljo doma, saj je na sporedu oddaja Zvezde plešejo," se nove oddaje veseli Andrej, ki v njej nastopa kot eden od sodnikov. "Ker dobro vem, kaj lahko na področju plesa narediš v enem tednu, imam pa tudi ostro oko za to, koliko truda je posameznik vložil v trening, bom kar strog sodnik."

Andrej in Melinda imata sicer plesni studio na Madžarskem, delata pa tudi v ljubljanskem plesnem studiu Fredi. Kam pa ju bolj vleče srce? "Slovenija je odlično izhodišče za potovanja po vsem svetu, Melinda pa zna že tudi nekaj slovenskih besed, medtem ko meni madžarščina ne gre najbolje od rok," prizna Andrej in s tem namigne tudi na to, da se bosta po vsej verjetnosti za vedno ustalila prav pri nas. In si tu tudi uresničila njuno veliko željo, da bi si ustvarila družino. "Takrat se bo tudi za naju marsikaj spremenilo."

Preberite še, kako je Dejan preslepil sodnike v oddaji Zvezde plešejo.

prejšnji članek
To je oseba, do katere Salome ni ravnodušna!
Resničnostni šovi
To je oseba, do katere Salome ni ravnodušna!
naslednji članek
Novinar POP TV v velikih skrbeh
Resničnostni šovi
Novinar POP TV v velikih skrbeh