stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

"Zaenkrat s filmom Pr' Hostar nisem zaslužil niti evra!"

25. 12. 2016; 07.30
Avtor: D. B.
aljoša armuš

foto: Karantanija Cinemas

Aljoša Armuš, ki v filmski uspešnici Pr' Hostar nastopi v vlogi Bobija, je spregovoril o filmskem projektu, igri, oboževalkah, punci in zaslužku.

Kako ste postali del ekipe, ki je posnela film Pr' Hostar?
To je zanimiva zgodba in neke vrste sreča. Z Goranom (Hrvaćanin op. p.) sva se spoznala v kazinoju v Kranjski Gori, kjer sva oba delala. Tja segajo naši začetki. Začeli smo nekaj snemati in se zafrkavati, ker nismo vedeli, kaj bi sami s seboj. 

Na čigavem zelniku pa je zrasla ideja, da bi posneli Pr' Hostar?
Najbrž veste, da smo imeli nadaljevanja na spletu. Dalj časa smo razmišljali o filmu, ampak smo vedno mislili, da je to predrago in smo počasi obupavali. Potem smo začeli razmišljati, da bi naredili nizkoproračunsko varianto in smo se odločili, da poskusimo.

Koliko vas je stal projekt?
Žal nisem pravi naslov za to, saj sem le del igralske ekipe. Številk ne poznam, mislim pa, da je bilo par tisoč evrov. Pa še to je šlo za plače strokovne ekipe, snemalce in podobno, saj smo želeli, da bi bilo narejeno nekoliko bolj profesionalno.

Številk ne poznam, mislim pa, da je bilo par tisoč evrov. Pa še to je šlo za plače strokovne ekipe, snemalce in podobno.

In kje ste dobili denar?


Kar se tega tiče, nisem bil zraven. Imam službo, dobil sem le urnik snemanja in takrat sem prišel. Kar se tiče tehničnih podrobnosti filma in stroškov, pa ne bi vedel.

Nastopate v vlogi?
Bobija.

Ki ...
... v tem hotelu dela honorarno. Vseeno mu je, ali tam dela ali ne. Je brez dlake na jeziku, saj ima sina, ki je v Braziliji nogometaš in mu pošilja denar. Ker mu je vseeno, tudi direktorju pove vse, kar si misli.

Vlogo ste si izbrali sami?
Pogovarjali smo se, kako bi, in tako smo prišli tudi do ideje o spletnih nadaljevanjih. Bili smo pozorni na to, da nam je bila vloga čim bolj pisana na kožo in smo tako imeli čim manj težav z igranjem. Sam namreč pred tem nisem imel igralskih izkušenj. Vsaj zase vem, da so mi vlogo tako pisali.

Torej ste tudi v življenju Bobi?


V bistvu. Sem koleričen tip, energičen, brez dlake na jeziku.

Včeraj ste, ko sva se dogovarjala za intervju, dejali, da ravno igrate nogomet? Trenirate?
Ne, na rekreacijo hodim (smeh). Igram tudi golf, ukvarjam se z glasbo, pač nekaj počnem v življenju.

Na začetku so mediji kar nekoliko spregledali film. Vas je prizadelo?
Ne, zdi se mi, da niso upali reagirati, dokler niso videli, da je film postal pravi 'bum'. Potem pa itak hoče vsak del te pogače. To se je videlo že takrat, ko smo zbirali sponzorska sredstva za film. Nihče se ni javil, ko je pa film postal uspešnica, so se pa ljudje začeli oglašati in želeli biti sponzorji. Saj ponavadi je vedno tako. Dokler si neuveljavljen, si nihče ne upa tvegati in vate vlagati, ko enkrat uspeš, pa postaneš zanimiv.

Zakaj menite, da je film postal takšen hit?
Že prej smo imeli svojo bazo sledilcev: na facebookovi strani Gojko Ajkula imamo več kot tisoč sledilcev. Ko smo dosegli določeno številko in smo bili v medijih pa, saj veste kako je, tudi če ljudje prej niso nikoli slišali za nas, so potem rekli: »Če pravijo, da je film zelo dober, potem ga moram videti.« 

Ponavadi je vedno tako. Dokler si neuveljavljen, si nihče ne upa tvegati in vate vlagati, ko enkrat uspeš, pa postaneš zanimiv.

Koliko ste pa vi osebno do zdaj zaslužili s filmom?


Zaenkrat nisem zaslužil niti evra (smeh). O tem se še nismo pogovarjali, ker je film zdaj še takšen 'bum' ... Na srečo nisem tako podvržen medijskim pritiskom. Ostali imajo zdaj ogromno dela in intervjujev. Sploh nimamo časa, da bi se dobili, končno zadihali, se usedli ter malo predebatirali. Niti približno ne vem, kakšne so številke.

Kako pa so domači komentirali vašo prvo filmsko vlogo?
Mislim, da je bila mami kar ponosna, itak nas spremlja ves čas, vidim, da na facebooku objavlja članke, karkoli o nas najde. Domači so to sprejeli odlično. Imam pa tudi srečo, ker me ljudje večinoma na cesti ne prepoznajo. 

Mediji zdaj ugibajo, kdo je s katero ipd. Vas motijo raznorazni trači? 
Ne, poskušam se čim bolj distancirati od tega. Ne berem komentarjev, saj so vedno eni, ki hvalijo, in drugi, ki pljuvajo. Glede tračev pa, kar se mene tiče, imam punco ... 

In najbrž tudi precej novih oboževalk.
Ja, ampak večinoma je mlajša populacija bolj 'udarjena' na to kot pa moj letnik.

Lahko zdaj pričakujemo tudi nadaljevanje filma?


Vedno, ko smo začeli debato o tem, so mi rekli, daj, počakaj, zadihaj. Počakaj, da sploh dojamemo, takšnega uspeha ni nihče pričakoval. Tudi če ne bomo posneli nadaljevanja, bomo lažje dobili sponzorska sredstva za kakšne druge projekte. Želja vseh nas je, da bi se s tem ukvarjali.

prejšnji članek
FOTO: Ta upokojena zadnjica še vedno jemlje dih
Svet slavnih
FOTO: Ta upokojena zadnjica še vedno jemlje dih
naslednji članek
FOTO: Ko boste videli koliko stane, boste ostali brez besed
Svet slavnih
FOTO: Ko boste videli koliko stane, boste ostali brez besed