IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska voditeljica že pet let brez gela za prhanje

12. 11. 2016; 07.30
Avtor: Irena Pirman/Zvezde
jasmina kandorfer

foto: Promocijski material

Masažno olje za prsi je ena od novosti, s katerimi preseneča Jasmina Kandorfer, gonilna sila oddaje Klepet ob kavi.

Kot pojasnjuje: »Razmišljala sem, kako naj ženske prepričam, da si začnejo masirati prsi. Običajno se jih dotaknejo s strahom, da bodo našle tumor, se pravi, da s svojim dotikom informirajo prsi za strah. A ne gre samo za to. Prsi imamo ves dan v modrčkih, torej niso prekrvljene. Res je dobro, da si jih zmasiramo, ko jih zvečer slečemo. S Karmen Bezget, ki ima znanja belih tigric o tehnikah za pomlajevanje s spolno energijo, razvijava olje, ki naj bi postalo sestavni del večernega rituala vsake ženske.«

Jasminino jutro se začne podobno prijazno do sebe. Še v postelji se posveti mislim hvaležnosti: hvaležna je, da se je zbudila, da je zdrava, da ima streho nad glavo. Temu sledijo vaje zavedanja lastnega telesa, se pravi, da gre čez celotno telo in ga malo potapka, naredi nekaj asan, da se dobro raztegne, zmasira si ušesa in lasišče in poljubi partnerja, s katerim si vzameta nekaj minut za crkljanje, da si povesta kaj lepega. Tudi vstajanje zanjo ni kar tako. »Ko vstanemo, je zelo pomembno, da se hkrati z obema nogama dotaknemo tal, da so stopala povsem poravnana. Če vstaneš najprej z eno nogo, je v telesu že prvi impulz neravnovesje. Morda lahko ob tem vizualiziramo še korenine, ki poženejo v tla.« Potem spije sedem decilitrov tople vode, si skrtači jezik in zaužije kakšno superživilo, recimo MSM z limono. In medtem ko se na štedilniku kuha zajtrk, sledita jutranja joga in meditacija – kot inštruktorica joge vaje energetsko prilagodi dnevu in izzivom, ki jo čakajo, meditira pa vedno z Živo knjigo. Pri boljšem poteku dneva ji pomaga še generator Tesla. »To je fontana bioenergije, ki jo usmerim v trenutni projekt, v svoje telo ali prijatelja oziroma prijateljico, ki trenutno potrebuje podporo.« Hkrati izvaja jogo in meditira tudi Jasminin partner, s katerim pred odhodom še pojesta zajtrk, ki je v tem času prosena kaša z jabolki in cimetom. Uporabljata samo srebrn ali lesen pribor iz sibirske cedre ali češnje in samo lesene krožnike. Okoli vratu vedno nosi moldavit, zvezdni kamen, »ki zruši vse, kar ni v tvoje dobro, in ti ponudi priložnosti, ki so zate na tvoji srčni poti«. Te čudežne kamne je po izjemno ugodni ceni pripeljala tudi na slovensko tržišče.


Med osmo in deveto je že v službi in se začne pripravljati na oddajo. Po kosilu s sodelavkami gre na power-nap. »To je harmonizator dihanja oziroma gre za očala, ki nadzorujejo vdihe in izdihe. Ko vdihneš, vdihneš rdečo svetlobo, ko izdihneš, ni luči. To te spravi v ravnovesje. Gre za zelo staro tehnologijo, ki so jo razvili za vojake.« Če le lahko, si privošči še sprehod.

foto: Vir: arhiv Svet24

Domov se vrne okoli sedmih zvečer, kjer si najprej razčeše lase z glavnikom iz sibirske cedre, da gredo stvari stran od nje. S partnerjem si pripravita lahko večerjo in se pogovorita o dnevu. Po uri na računalniku (in če se ne udeleži kakšnega dogodka) so pred spanjem na vrsti še sprehod, meditacija, branje in prhanje. »Že vsaj pet let se nisem oprhala z gelom za prhanje ali milom. Za lase uporabljam samo naravne šampone. Zvečer ničesar ne dam na obraz, ker mora koža ponoči dihati, zjutraj pa nanesem kremo z oljem CBD. Nohtov si ne lakiram, ker bi zaradi laka energijsko slabše zaznavala stvari. Naličim se samo za oddajo – osemdeset odstotkov vseh ličil, ki jih uporabimo, je veganskih.«

Zavedajoč se, da ima konkreten življenjski ritem, trenutno prehrani dodaja prehranska dopolnila (vitamin C, vitamin E, kalcij, magnezij, indijski trpotec, selen in B-kompleks), ki jih ne bi jemala, če bi živela samooskrbno sredi gozda v leseni hiški, o čemer tudi sanja in verjame, da bo nekoč to zanjo prišlo. »Ampak trenutno je moje življenjsko poslanstvo vezano na posredovanje informacij ljudem in grajenje mostov med njimi. Vendar se morajo vsi zavedati, da jim jaz in moji gostje, ki jih je bilo že več kot dva tisoč, lahko pokažemo pot, a po njej bodo morali hoditi sami, pa še to mora biti njihova srčna pot.« No, na eno novo pot se bodo vsi, ki radi gledajo Jasmino, vseeno lahko podali z njo: v kratkem bo namreč organizirala obisk Damanhurja, mesta prihodnosti, ki mu pravijo osmo čudo sveta in kjer se križajo štiri sinhrone linije, ki so kot energijske reke našega planeta, kar pomeni, da je tam misel veliko močnejša.

prejšnji članek
Brutalno iskrena Zvezdana Mlakar
Svet slavnih
Brutalno iskrena Zvezdana Mlakar
naslednji članek
Prehrana, ki vpliva na spolno življenje
Odnosi
Prehrana, ki vpliva na spolno življenje
#nasazenazenska
nasazenazenska