stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Najbolj žalostna ljubezenska zgodba na Balkanu: Smrt ju ni ločila

26. 8. 2016; 04.27
Avtor: C. R.
josipa lisac1

Josipa pravi, da ni nikoli pomislila na drugega moškega. foto: Instagram

Vedno sta govorila, da sta se srečala, pogledala in se nista več ločila. Josipa Lisac in Karlo Metikoš.

Tudi 25 let po Karlovi smrti je vsak Josipin koncert posvečen njemu in njuni ljubezni, ki je še vedno živa.
»Ne maram besede »spomin«, saj vse najine skupne trenutke, slike in stanja nosim v sebi ... Najina ljubezen je še vedno tu in njena prisotnost me neprestano plemeniti,« pravi Josipa.

Njuna zgodba se je začela leta 1971. On je gradil svetovno kariero pod vzdevkom Matt Collins, nastopal je po celem svetu in imel armijo oboževalk. Ona je šele začela vzbujati pozornost kot prva jugoslovanska rokenrol diva.

foto: Instagram

»Ko sem se vrnil v Zagreb, sem ugotovil, da se je glasbena scena spremenila. Prišli so drugi ljudje in skupine so rasle kot gobe po dežju ... Nekako sem se zlil s to reko in enkrat odšel v Petrinjo, kjer sem srečal Josipo Lisac, najini pogledi so se srečali – kot v pravljici – in od takrat sva bila vedno skupaj. Od 1971. leta ... Bil sem navdušen nad njenim petjem. Potem sem se zaljubil do ušes. Iz Petrinje smo šli z avtobusom v Zagreb, sedel sem zraven nje in oddajal neke pozitivne vibracije in tako sva se nekoliko spoznala. Josipa mi je kasneje priznala, da je, kot mlado dekle, šla gledat, kje stanujem, a so ji napačno povedali, da živim v ulici Moše Pijade. Vozila se je s tramvajem in gledala v okno od nekoga, ter mislila, da je to okno mojega stanovanja! Prva plošča, ki jo je kupila, je bila plošča Matta Collinsa! Usoda,« je nekoč dejal Metikoš. Ljubezen je bila ovekovečen z legendarnim glasbenim albumom Dnevnik jedne ljubavi iz leta 1973.

foto: Instagram

Na vsakem Josipinem koncertu je Karlo sedel v prvi vrsti in vsa publika je lahko videla njune zaljubljene poglede. »Nikoli se nisva pogovarjala tako monstruozno, kot se ljudje pogovarjajo danes. Kar sva si morala povedati, sva si povedala takoj in nisva prelagala na kasneje. Vse sva rešila s pogovorom,« pravi Josipa.

Josipa in Karlo sta bila par 20 let. Karlo je zaradi infarkta umrl 10. decembra 1991. Star je bil 51 let.
Vendar ju tudi smrt ni ločila. Josipa mu še vedno posveča vsako minuto na sceni, piše mu pisma, ljubi ga ... Pravi, da ni nikoli pomislila na drugega moškega. »Nisem, saj je moje srce polno in v njem ni nič več prostora.«

prejšnji članek
Katera oblačila kupiti za številko večja ali manjša?
Moda&Lepota
Katera oblačila kupiti za številko večja ali manjša?
naslednji članek
Za pripravo tega potrebujete le 5 minut
Kulinarika
Za pripravo tega potrebujete le 5 minut
#nasazenazenska
nasazenazenska