stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tako se je želel posloviti Radko Polič

31. 5. 2016; 05.38
Avtor: C. R.
polič radko

foto: Mediaspeed

"Mi nismo vstopili niti v rit Evrope, ampak to rit samo gledamo," pravi igralec Radko Polič, ki se bo jeseni upokojil.

Igralec Radko Polič je pred kratkim v intervjuju za srbski časnik Kurir spregovoril o trenutnem stanju v Sloveniji. Izjavil je, da danes vsi politiki govorijo o Evropi, sistem pa razpada. »Tukaj je katastrofalno, popolnoma smo odrezani od drugih, kar se tiče slikarstva, knjig in gledališča ... da ne govorim o tem, da se igralca, ko se enkrat upokoji, nihče več ne spominja ... Kakšna Evropa, ne vem več, kje je Evropa. Nisem opazil, da smo vstopili v Evropo. Mi nismo vstopili niti v rit Evrope, ampak to rit samo gledamo. Evropa pa se požvižga ... Vseeno ji je za Slovenijo,« je dejal Polič ter nadaljeval: »Razpad sistema. Mi smo od devetdesetih let do danes zamenjali 20 ministrov za kulturo, v nekem obdobju pa smo celo ukinili ministrstvo za kulturo. Leto dni nismo imeli ministra,« je še povedal Polič in dodal, da o politiki sploh ne more razmišljati, saj je »nimamo«. 

Posloviti se je želel z igro

Polič, ki je v intervjuju med drugim položaj v Sloveniji opisal tudi z besedami »imamo na milijarde tajkunov, delavci pa več ne obstajajo«, je še najavil, da se bo jeseni upokojil. 55 let dela je želel proslaviti z Mileno Zupančič (letos praznuje 70-letnico) s predstavo Konec igre Samuela Becketta v SNG, a je načrt splaval po vodi. 

»Premiera bi bila 18. decembra v SNG. Moj prijatelj Dušan Jovanović in jaz sva obiskala takrat aktualno ministrico za kulturo, da vidiva, ali bi lahko dobila kakšen dodatek, ona pa je dejala. Vi niste niti prijavljeni. Torej nas je direktor osrednjega gledališča v Ljubljani prevaral. Mileno, Dušana in mene je brcnil v rit.«

prejšnji članek
Tako lahko učinkovito očistite mobilni telefon
Njenih 5 minut
Tako lahko učinkovito očistite mobilni telefon
naslednji članek
H&M najavil sodelovanje z modno hišo Kenzo
Moda&Lepota
H&M najavil sodelovanje z modno hišo Kenzo
#nasazenazenska
nasazenazenska