stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Janša, kdo je v resnici prostitutka?

8. 4. 2016; 09.40
Avtor: K.V.F.
janša, bačovnik, urška

Janez Janša in Urška Bačovnik foto: Mediaspeed

Nekateri se prodajajo, čeprav jim ne grozi, da bodo ostali brez kruha, elektrike in vode. Običajno gre za tiste v dragih oblekah.

Janez Janša novinarkam očita prostituacijo, mi pa se sprašujemo kdo je v resnici prostitutka?

Osebam, zaprtim v temnih sobah, z zvodniki s pištolami pred vrati je zelo težko pomagati, ni pa nemogoče. Kaj šele kruto zlorabljenim najstnicam, ki jih ugrabijo mreže pedofilov. Nepredstavljiva groza in zid pošastnega kriminala, ki ga predrejo le redki. Prostitucija je za večino najhujša nočna mora, vendar obstajajo izjeme.

Povsem drugačni pogoji so pri moralni prostituciji. Tam so gospoda in gospe v oblekah. Nihče jim ne grozi, da bodo ostali brez žemlje, elektrike ali vode. Kje pa. Imajo stanovanje in to ne enega. Tudi hišo. Ne le en avto, ampak tri. Bančni račun? Sedem njih. Seveda, ne le Sloveniji.

In vendar se prostituirajo. Moralno. Kaj to pomeni? Je to delo? Ne, to ni delo. Gre za brezdušno načrtno škodovanje družbi. Za lastni blagor. To ni delo in ne more biti, je moralna prostitucija. Takšne osebe uporabljajo poniževanje za poveličevanje sebe. Namesto, da bi pomagali vsem nam, napadajo, žalijo, razprodajajo in prodajajo. Če je za denar na voljo njihova lastna človeška vest, jim telesa, ugled ali čustva drugih pomenijo manj kot nič.

Kako priti iz ujetosti v moralno prostitucijo? Verjetno je potrebno sočutje. Da raje pohvališ, kot raniš, da raje pomagaš, kot pljuneš, da raje gradiš, kot razdiraš. Ko ti je sreča sočloveka na prvem mestu.

Gospod Janša, kdo vse je zdaj prostitutka?

prejšnji članek
Samski stan vpliva na vaše zdravje?
Zdravje
Samski stan vpliva na vaše zdravje?
naslednji članek
5 stvari, ki jih ne smete početi na soncu!
Zdravje
5 stvari, ki jih ne smete početi na soncu!