stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Horoskop: Bliža se mlaj

26. 1. 2017; 02.01
Avtor: Ema Kurent, astrologinja
horoskop ezoterika

Pred nami je občutljiv teden. foto: Profimedia

Se spomnite napovedi za prejšnji teden?

Za prejšnji četrtek sem omenila kvadrat med Marsom in Saturnom, ki velja za najbolj nesrečen aspekt. In tistega dne so se zgodile tri zelo hude nesreče, dve v Italiji (plaz, ki je zasul hotel, ter samovžig avtobusa) ter požar v eni najvišjih stolpnic v Iranu. Vse tri nesreče so zahtevale na desetine človeških življenj, vsi so umrli v mukah. In tako nam je astrologija ponovno potrdila veljavnost reka: Kot zgoraj, tako spodaj. Astrologija je neke vrste »življenjska matematika«, saj se geometrijski vzorci na nebu odslikavajo v kakovosti življenja na Zemlji. Kadar planeti sestavljajo lepe aspekte, je življenje harmonično in skladno, kadar slabe, se na Zemlji dogajajo hude reči. Na nebesno matematiko niso imuni ne narava ne ljudje.

Do sobote bo Luna še upadala. Ko je v zadnji fazi, izgublja moč. Ljudje bomo danes in jutri zato na splošno precej umirjeni. Tako kot Luna zaključuje svoj mesečni ciklus, bomo tudi mi težili k zaključevanju, dokončevanju projektov, pospravljanju, čiščenju, umirjanju.

Današnji dan (četrtek) bo popoldne rahlo stresen. Luna bo v zimskem znamenju Kozoroga, zato bomo imeli bolj malo energije, toda večer bo kljub temu spokojen in odnosi bodo na splošno ljubeči. Petkovo jutro bo razmeroma energično. Od 9:37 dalje bo Luna prehajala malce bolj odprto, družabno znamenje Vodnarja, toda dan ne bo posebno prijeten. Venera, vladarica ljubezni, bo proti večeru dovršila kvadrat s Saturnom. Ta aspekt lahko vodi v izgube, tako finančne kot čustvene, zato dan ni primeren ne za nakupovanje ne za dogovarjanje ne za romantične zmenke. Odličen pa je za čiščenje, pospravljanje in ločevanje od vsega, česar ne rabimo več. Ker bo Mars v konjunkciji z zvezdo Scheat, ki velja za destruktivno, bi svet tega dne spet lahko doživel kako množično nesrečo. Nesreče, povezane z vodo, so za to konjunkcijo še posebno simptomatične.

V soboto ob 1:07 bo Luna dovršila konjunkcijo s Soncem – mlaj. Začelo se bo občutljivo enomesečno obdobje za Slovenijo, saj bo točno na mestu MC-ja, občutljive nebesne točke, 14 dni kasneje nastopil lunin mrk. Ta nakazuje na pomembno dogajanje v državi, o katerem bom še spregovorila.

Sobota bo na splošno umirjen dan, primeren za domača dela, pa tudi za navezovanje stikov s prijatelji. Zjutraj bo Mars prestopil v Ovna, ognjeno znamenje – dobra novica za Ovne, delno tudi Strelce in Leve, ki bodo imeli odslej več energije in poguma. Nedelja bo prijeten in družaben dan, toda zvečer nastopi konjunkcija Merkurja s Plutonom, kar opozarja na nekaj več nevarnosti v prometu in komunikacijah (prekinjeni stiki, blokade).

V ponedeljek bomo v duhu pospešeno snovali nove načrte. Dan za sanje! V torek se izogibajmo novih odločitev in sestankov, saj bo Luna ob 13:11 dovršila kvadrat s Saturnom, kar bi izničilo naša prizadevanja, pa tudi kasnejše ure so primerne predvsem za rutinsko delo. V sredo bo rastoča Luna prehajala živahnega, mladostnega Ovna – dan za »akcijo«! Vse do večera ugodno za udejanjanje pomembnih novih načrtov, ter za kreativno samostojno delo.

Astrologinjo Emo Kurent lahko spremljate tudi tukaj.

prejšnji članek
S temi začimbami se lahko pozdravite
Zdravje
S temi začimbami se lahko pozdravite
naslednji članek
FOTO: Znana pevka pokazala svojo veliko zadnjico
Svet slavnih
FOTO: Znana pevka pokazala svojo veliko zadnjico