stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Horoskop: Pred nami je umirjen teden

19. 1. 2017; 10.00
Avtor: Ema Kurent, astrologinja
horoskop, teden, astrologija

Pred nami je umirjen teden. foto: profimedia

V tedenski astrološki napovedi astrologinje Eme Kurent preverite, kaj vse se bo dogajalo v naslednjih sedmih dneh!

Danes ob 23:13 se bo dovršil zadnji lunin krajec. Luna bo prispela na tri četrt svoje poti okoli Zemlje in do ponovnega mlaja (navidezne združitve s Soncem) bo minilo še teden dni.

Soli-lunarni ciklus ima štiri poglavitne faze: mlaj, prvi krajec, ščip (polna luna) in zadnji krajec. Od enega do drugega pojava mine teden dni, skupaj slab mesec. Vsaka od teh »faz« ima drugačne značilnosti. Faza od zadnjega krajca do mlaja, ki jo bomo doživljali od petka do petka oziroma do zgodnjega sobotnega jutra, ko spet nastopi mlaj, bo zadnja. Tej so nekoč rekli »flegmatična«, saj Luna, ki na Zemljo prenaša energijo Sonca, sedaj pojenjuje, mineva, se tanjša. Na nebu jo v jutranjih urah lahko vidimo v obliki črke C (pravimo, da »crkava«). Življenje se v tem času umirja, ljudje postanemo malce bolj introvertirani, počasnejši, bolj strpni, nekako »spravljeni« s sabo in drugimi. Namesto da bi se lotevali novega in se zavzeto trudili dosegati cilje, smo prav zadovoljni, če lahko v miru opravljamo rutinska dela.

Danes dopoldne se dovrši kvadrat Marsa s Saturnom; oba planeta veljata za najbolj »nesrečna«, v kombinaciji spodbujata grobost in nasilje, še vreme bo čudno hladno in nevabljivo, in med ljudmi ne bo prave topline. Zvečer bo Luna prestopila v Škorpijona, jesensko vodno znamenje. V ozračju se bo nabralo nekaj več vlage, čeprav bo menda, po napovedih meteorologov, vreme jasno. Le občutek vremena bo »nevabljiv« in zato bomo v petek najbrž raje ostali doma, kot da bi šli na sprehod. Petek bo sicer na splošno umirjen dan, primeren za zbrano delo. Zvečer si oglejte kak dober film. Čas bo primernejši za intimno druženje kot za obiskovanje zabav.

Sobota bo primerna za nakupovanje na razprodajah. Tudi če boste ostali doma in čistili, ne bo nič narobe. Čas okoli poldneva bo najbolj prijeten, enako večer, ki bo malo bolj razigran od petkovega, predvsem pa bo noč zelo strastna, kar bo seveda ustrezalo ljubimcem.

V nedeljo ob 11:46 bo Luna prestopila v Strelca, toplo znamenje. Popoldne bo zelo sproščeno, odprto, primerno za druženje, izlete in načrtovanje počitnic. Ponedeljkovo jutro bo malce zbegano ali lenobno, dan bo umirjen, večer zasanjan. V torek uredite pomembnejše reči do pol desete zjutraj, saj bo kasneje splošno vzdušje »tečno«, ljudje naporni, in nič ne bo šlo po načrtih. V sredo bo Luna prehajala Kozoroga, hladno zimsko znamenje. Dan bo primeren predvsem za rutinska dela, izpolnjevanje dolžnosti, pospravljanje.

Toliko za danes, veselite se umirjenega tedna, ki je pred nami.

Astrologinjo Emo Kurent lahko spremljate tudi tukaj.

prejšnji članek
Zvezdnica razkrila žalostno resnico o sebi
Svet slavnih
Zvezdnica razkrila žalostno resnico o sebi
naslednji članek
FOTO: Bivša misica na plaži sončila bujne obline
Svet slavnih
FOTO: Bivša misica na plaži sončila bujne obline