profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Resnična zgodba: S pomočjo te fotografije odkrila smrtonosnega raka

6. 1. 2017; 08.01
Avtor: D. B.
claire

foto: Zajem zaslonske slike

Claire je na dojki opazila udrtino in po zaslugi zapisa na družabnem omrežju obiskala zdravnika ter si s tem rešila življenje.

Claire Warner je opazila nekaj nenavadnega, a to ni bila bulica, ampak udrtina pod levo dojko. Ker je pred kratkim na facebooku prebrala prispevek o raku dojke, je takoj obiskala zdravnika. 

Po pregledu je zdravnik potrdil, da ima raka dojke, ki ga je kasneje premagala s pomočjo kemoterapije in radioterapije.

Svojo izkušnjo je Claire delila na priljubljenem družabnem omrežju, zraven pa je pripela tudi fotografijo, da bi bile na to pozorne tudi ostale ženske: "Niti sanjalo se mi ni, da bom imela v življenju kadarkoli takšen status ali fotografijo na facebooku. Prosim vas, preberite, in še bolj pomembno, poglejte. To je fotografija moje leve dojke. Mala modrica je posledica biopsije. Luknjica, ki je komaj opazna na levi zgornji strani, pa je redek simptom raka dojke ..."

Če Claire ne bi na facebooku opazila prispevka o raku, najbrž ne bi bila pozorna na spremembe na dojki in ne bi šla do zdravnika. 

"Opazila sem ga po zaslugi teksta, ki sem ga našla na facebooku. Sem ena od srečnic, saj sem ga prepoznala v zgodnji fazi in imam vse možnosti, da se izvlečem. Vozliček v moji dojki obstaja, čeprav ga ne vidim in ne občutim. Prosim vas, dobro opazujte sebe in zahtevajte od svojih bližnjih, da se dobro pregledajo. Če sem s to fotografijo pomagala le eni osebi, je moj namen dosežen," je podpisala pod fotografijo.










prejšnji članek
FOTO: Po dveh porodih ima osupljive trebušne mišice
Svet slavnih
FOTO: Po dveh porodih ima osupljive trebušne mišice
naslednji članek
FOTO: Dodatki, ki bodo vaš dom naredili moderen
Življenjski slog
FOTO: Dodatki, ki bodo vaš dom naredili moderen