pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kefir ima boljši učinek od jogurta!

7. 8. 2016; 08.00
Avtor: Lara Jelen/Zarja
Tanki lasje? Nič več!

foto: Vir: Arhiv Svet24

Sodelavke revije Zarje zavihale rokave in kar na sebi preizkusile, ali imajo priljubljeni domači pripravki za lase upravičen sloves in kako v resnici delujejo.

Vse, kar potrebujejo lasje brez leska, je baje maska iz jogurta, kar je v praksi temeljito preverila urednica svetovalnih rubrik Mateja A. Hrastar. Na umito, še vlažno lasišče je nanesla jogurt in pustila nanos učinkovati 20 minut. Nato je lase izprala z vodo in jih zatem še enkrat umila s šamponom.

foto: arhiv

»Imam suhe in precej tanke svetle lase, ki pa se pri glavi hitro zamastijo. Začela sem z grškim jogurtom, ker je pač najbolj okusen, in kar je dobro za želodec, je menda dobro tudi za lase. Je tudi najbolj masten in se mi je zdelo, da bo lepo nahranil moje lase. Toda po prvem nanašanju se je izkazalo, da je celo premasten. Lasje so bili sicer mehki in sijoči, a do popoldneva že mastni.

Naslednji dan sem poskusila z navadnim čvrstim jogurtom. Pri tem sem imela nekaj težav pri nanašanju, saj ta jogurt ni tako kremast in kompakten kot grški in je kar spolzel po laseh. Tudi učinek je bil bolj bled – razen tega, da sem med jogurtno masko dišala kot mlekarna, na laseh ni bilo občutiti večje razlike, kaj šele da bi se svetili.

Nazadnje sem tretji dan nanesla kefir. Lonček sem preprosto zlila po lasišču, saj je tekoč, in ga s prsti vtrla v lase. Ker je bil vroč dan, sem tokrat še bolj dišala po skisanem mleku. Ko pa sem si sprala lase, so bili ti takoj na otip mehkejši, posušeni pa malce bolj svetli in voljni. Zdi se mi, da bi bila idealna kombinacija kefir z dvema žlicama grškega jogurta.«

Upamo, da boste lahko s pomočjo naših izkušenj iz prve roke namesto nešteto neuspešnih tretmajev kar takoj prešli na tisto pravo rešitev za vaše lase.

prejšnji članek
Nič več med pranjem izgubljenih nogavic
Zdravje
Nič več med pranjem izgubljenih nogavic
naslednji članek
Sivka
Zdravje
Sivka