pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tri nepogrešljive za žensko lepoto

11. 7. 2016; 07.33
Avtor: Lara Jelen/Zarja
make up ženska
Le kdo bi znal bolje svetovati o ženski lepoti kot vizažistke, ki so sposobne z ličenjem delati pravcate male čudeže.

Zato smo nekaj priznanih slovenskih umetnic ličenja prosili, naj nam zaupajo, katere tri stvari se jim zdijo res nepogrešljive za žensko lepoto ter kako jih izberemo in uporabimo. Za vas smo se dokopali do nadvse koristnih nasvetov iz prve roke.

Le kdo bi znal bolje svetovati o ženski lepoti kot vizažistke, ki so sposobne vsako žensko spremeniti v fatalno lepotico.

Tina Modlic: Začnite z dobro kremo!

1. Dobra krema za obraz – lepa in pripravljena koža je najpomembnejši del ličenja! Zato se je treba potruditi in najti kremo, ki ustreza naši koži ter zadovolji njene potrebe. Idealno kremo pa najdemo edino s preizkušanjem. Ni bližnjice in ni kreme, ki bi ustrezala vsaki koži, tudi ne v vsakem letnem času. Zato moramo poslušati svoje telo in kožo, kako se obnaša in kako reagira na izdelke.

2. Maskara – malo maskare na trepalnicah nam lahko zelo lepo in na hitro pričara zapeljiv pogled. Maskare se razlikujejo predvsem po obliki in velikosti krtačke, zato jo izberemo glede na dolžino in gostoto trepalnic. Kratke trepalnice bomo najlažje namazali z mini krtačko, dolge in goste pa z večjo krtačko. Reklame nam obljubljajo, da maskara naredi to in ono s trepalnicami, pa vendar je še vedno vse odvisno od tega, kako si jo nanesemo. Pomembno je, da z njo lepo razčešemo trepalnice in jo nanesemo čisto od korena naprej.

3. Bleščilo za ustnice – saj zapeljive ustnice niso nikoli slaba ideja, kajne? Zdaj, poleti, so najboljša bleščila s sadnim okusom in nežno teksturo, pa nujno morajo ščititi pred sončnimi žarki.

Martina Švab: Primerna podlaga in čopič za nanašanje sta obvezna lepotna pripomočka

Tri nepogrešljive stvari pri skrbi za žensko lepoto so zagotovo primerna podlaga, maskara in vazelin za ustnice, šminka ali bleščilo. Glede na to, da se ženske redno soočamo s številnimi nepravilnostmi na koži, kot so rdečica, akne, podočnjaki, popokane kapilare in podobno, se mi zdi pomembno, da ima vsaka ženska med svojimi lepotnimi pripomočki ustrezno podlago, vključno s čopičem za nanašanje. Za ženske, ki so rade vedno naličene, je ta nepogrešljiv. Z njim si ličila hitro in spretno nanesemo, poleg tega dosežemo boljšo prekrivnost podlage. Pozitivno je tudi to, da bomo prihranile, saj bomo porabile manj tekoče podlage, kot če bi si jo nanašale s prsti. Primerno podlago izberemo tako, da se najprej odločimo, ali želimo nekaj obstojnejšega in bolj prekrivnega ali podlago, ki obdrži naraven videz, koži pa doda ten. Izbiramo lahko med obarvano kremo ali tipičnimi podlagami, ki jih poznamo pod imenom pudri. Prava barva obarvanih krem in pudrov se zmeraj določi tako, da si podlago nanesemo na čeljust in barvo primerjamo z barvo vratu. Za vsak dan popolnoma zadošča enakomerna podlaga, ki skrije nepravilnosti. Če ob tem z maskaro poudarimo oči, kar nam bo odprlo pogled, smo dosegle skoraj vse. Za bolj spočit videz lahko spodnjo veko včrtamo tudi z belo barvico.

Odličen dodatek k dnevnemu videzu je sijaj na ustnicah, ki ga dosežemo z bleščilom v naravnih barvah ali pa kar z vazelinom. Pomembno je, da so ustnice navlažene in sijoče. Za piko na i pa si lahko na ličnice nanesemo nežno rdečilo v rjavih ali mareličnih tonih. Za dnevni videz se držimo pravila manj je več! Če imamo bolj poudarjene oči, manj poudarimo ustnice in obratno.

Nastja Starič: Poleti se izogibajte rdečim odtenkom

Zagorela in zdrava polt, ki jo prinesejo vroči poletni dnevi, ne potrebuje pretiranega vsakodnevnega ličenja, zagotovo pa v vaši torbici ne smejo manjkati:

1. Kremno rdečilo za ličnice, ki se preprosto nanese tudi s prsti, ne povzroča madežev in daje naraven videz. Na zagoreli koži daje najbolj naraven videz rdečilo v intenzivni roza barvi. Izogibajte se rdečih in svetlih odtenkov, saj ustvarjajo siv videz. Kremno rdečilo lahko uporabite tudi na ustnicah in na vekah kot senčilo. Za bolj glamurozen večerni videz lahko uporabite tudi rdečilo z bleščečo osnovo.

2. BB-krema z visokim zaščitnim faktorjem. Primerna je tudi za na plažo. Pomembno je, da je dobro prekrivna, obstojna. Z njo skrijete pigmentne madeže in preprečite nastajanje novih. Koža bo dihala, saj ne maši por. Zaradi BB-kreme boste videti sveži in spočiti. Ustrezen ton pred nakupom preizkusite na obrazu.

3. Vodoodporna maskara, ki poleg tega, da ustvari goste in polne trepalnice, te tudi podaljša. Izogibajte se cenenih maskar, ki trepalnice zlepijo. Dovolite si tudi malo igre z različnimi barvami. Poletje 2016 bo zaznamoval trendovski, svež in preprost naraven videz.

prejšnji članek
Ena žlahtna štorija: Vesna priznala, da ni imela lahkega poroda
Svet slavnih
Ena žlahtna štorija: Vesna priznala, da ni imela lahkega poroda
naslednji članek
Pikantni čatni iz lubenice
Kulinarika
Pikantni čatni iz lubenice
#obraziavenija
obraziavenija