Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ena žlahtna štorija: Vesna priznala, da ni imela lahkega poroda

11. 7. 2016; 08.17
Avtor: Andreja Comino /Zvezde
vesna pernarcic

Igralka je pri skoraj 42 letih že tretjič mamica. foto: Vir: arhiv Svet24

Novega bratca sta se razveselila tudi njena starejša sinova Filip in Lovro.

»Rojevanje je kot vožnja kolesa. Ko se enkrat naučiš, ne pozabiš,« je v smehu, kako je bilo roditi tretjega sina, dejala igralka PGK Kranj in junakinja Ene žlahtne štorije Vesna Pernarčič, ki je pred kratkim v ljubljanski porodnišnici rodila tretjega sina. Dodala je še, da uživa v materinstvu, julija se bo že vrnila pred kamere, avgusta pa se bodo s partnerjem Andrejem Murencem in sinovi odpravili tudi na morje.



»Težko bi primerjala vse tri porode, saj sem nazadnje rodila pred enajstimi leti. Porod Krištofa ni bil lahek, ni pa tudi bil tako težak, kot je bil drugi. Na srečo mi je Andrej stal ob strani, imela sem super babici, ki sta bili zelo profesionalni, pa tudi ostalo osebje na oddelku ljubljanske porodnišnice je bilo zelo prijazno. Domov sem šla četrti dan po porodu, to pa zato, ker je Krištof imel malo zlatenice in je bil pod lučko. Ob rojstvu je bil bolj droben fantek, meril je 48 centimetrov in tehtal 2880 gramov,« pripoveduje igralka in dodaja, da sin zdaj že lepo napreduje.

Vesna in Andrej sta dobila prvega skupnega otroka, sicer pa se je Andrej že izkazal kot dober ‘pomožni očka’ za Vesnina otroka iz prvega zakona. foto: Andrej Križ / M24.si

Mamica v pogonu


Novega bratca sta se razveselila tudi njena starejša sinova Filip in Lovro. Takoj po porodu ju je šel Andrej iskat domov in ju odpeljal v porodnišnico k mamici in bratcu. Starejši Filip že pogumno vzame bratca v naročje in ga tudi hrani po steklenički, kadar se Krištofu ne ljubi dojiti. Mlajši Lovro pa si tega še ne upa. »Bosta že prišla na vrsto tudi za previjanje in igro,« pripoveduje ponosna mamica, ki se kljub temu, da bo 1. avgusta praznovala 42. rojstni dan, tudi po tretjem porodu počuti odlično. Celo tako zelo dobro, da je kar malce pretiravala z aktivnostmi, pa se je morala upočasniti in več počivati. »Mene težko ustavijo. Če se dobro počutim, sem že pripravljena na akcijo. Tudi pri Krištofu smo že hitro šli ven, teden dni po rojstvu že na krajši izlet. Na srečo je zunaj toplo in dobro prenaša izlete z vozičkom, v katerih uživam tudi sama,« pravi Vesna, ki ji je po porodu ostalo še nekaj kilogramov, vendar se z njimi ne obremenjuje. Drži se načela, da kakor so šli gor, bodo šli tudi dol. To pač spada zraven. Če pa se čez nekaj mesecev kljub dojenju in rednim sprehodom njeno telo ne bo začenjalo vračati v stanje pred nosečnostjo, bo počasi začela ukrepati. Do takrat pa bo uživala. »Krištof mi je res polepšal življenje. Zadnja leta se je vse vrtelo okoli dela, zdaj sem prav vesela, da se je to (začasno) prekinilo. Moje misli so namenjene predvsem njemu, Lovru in Filipu, in prav je tako.« Igralka je tudi dolgo delala – tako v gledališču kot snemala Štorijo. Sredi julija se za nekaj dni spet vrača pred kamere, kar ji predstavlja svojevrsten izziv, saj tako hitro po porodu še ni začela delati. Na srečo so producenti nanizanke razumevajoči, pa je niso preveč zasuli z delom, temveč so ji namenili le nekaj snemalnih dni. Seveda jo bo Krištof spremljal na snemanje. Upa, da bo tudi takrat, ko bo ona delala, tako priden, kot je bil pred kratkim, ko so skupaj z Andrejem in vsemi tremi fanti obiskali zaključni piknik gledališča v naravi v okolici Kranja. Medtem ko sta se fanta igrala, Vesna in Andrej pa sprejemala čestitke, je Krištof dogajanje prespal.

prejšnji članek
Tanja Žagar priznala, da brez tega ne more
Svet slavnih
Tanja Žagar priznala, da brez tega ne more
naslednji članek
Tri nepogrešljive za žensko lepoto
Moda&Lepota
Tri nepogrešljive za žensko lepoto