bencin
Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

1715359556-dsc04278-1715359333876
Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za nezadovoljne s SDS je nejasen, meglen." #video

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Poskrbite za vlago

10. 7. 2016; 12.06
Avtor: sj
Bioderma_Hydrabio_model

Dehidracija ali pomanjkanje vode v koži je lahko težava vseh tipov kože, tudi najbolj mastnih. foto: svet24

Poletje je čas, ko vsaka koža potrebuje intenziven vlažilen tretma, s katerim jo bomo zaščitili pred nastankom dehidracijskih linij, izgubo volumna in sijaja ter prezgodnjim pojavom gub.

Voda je ključni element naše kože, dehidracija pa je lahko težava vseh tipov kože, tudi tiste najbolj mastne. Koža ima tri ključne komponente, ki ji zagotavljajo dovolj vlage. NMF (naravni vlažilni faktorji) poskrbijo za vlaženje rožene plasti in so v membranah korneocitov. Njihove glavne komponente so natrijev PCA, urea, aminokisline, sladkorji ... Rožena plast omejuje izgubo vode in je sestavljena iz hidrolipidnega filma, medceličnega cementa, korneocitov ... Akvaporini ali vodni kanali v celični membrani pa so v epidermisu in uravnavajo pretok vode. Odkril jih je profesor Peter Agre, za kar je leta 2003 prejel nobelovo nagrado za kemijo. Govorimo lahko o »vodovodnem« sistemu naših celic, saj se voda po njih premika.

Vlaženje ni dovolj

Na dehidracijo vplivajo okoljski (mraz, veter, onesnaženost, UV-žarki), družbeni (tobak, alkohol) in čustveni (stres) razlogi. Dehidracijo opazimo, ko nam kožo zateguje, imamo občutek neudobnosti in izgubimo sijaj, včasih se pojavijo tudi drobne luske.

Danes več kot 50 odstotkov žensk vsakodnevno uporablja vlažilne izdelke. Vendar samo vlaženje ni dovolj, saj imajo ženske dodatna pričakovanja in želje. Iščejo izdelke, ki bodo koži povrnili sijaj, zagotavljali dermatološko varnost in odlično toleranco ter čutne teksture, ki bodo njihovo vsakodnevno rutino spremenile v trenutke razvajanja. Onesnaženost, stres, vročina, mraz ... vsakodnevno vplivajo na dehidracijo kože in njeno prezgodnje staranje. Ko koža postane dehidrirana, je epidermis poškodovan, oblikujejo se fine linije in prisoten je občutek zategovanja. Posledično polt izgublja barvo in postaja pusta.

Ciljano delovanje

Laboratorij Bioderma je ustvaril fiziološko vlaženje nove generacije. Zahvaljujoč emulziji, ki jo je navdihnila struktura epidermisa, aktivne sestavine patenta Aquagenium delujejo bolj ciljano in učinkovito, saj ponovno aktivirajo naravni vlažilni proces in spodbujajo cirkulacijo vode znotraj celic. Nova linija Hydrabio koži povrne njene naravne vlažilne kapacitete in intenziven sijaj. Emulzija je namreč poseben emulgator, ki ima sposobnost, da se razporedi v lipidnih dvojnih plasteh – vitamin PP in izvleček iz jabolčnih semen se v tej emulziji obdržita v maščobni fazi dvojnih plasti ali vodni fazi med dvojnimi plastmi. Ta napredna tehnologija ponovno okrepi lipidno kožno prepreko in poskrbi za globlje prodiranje aktivnih sestavin. Poleg tega izdelki vsebujejo tudi dopolnilne aktivne sestavine, kot so vitamin E, ki ščiti pred oksidacijskim stresom, salicilna kislina, ki odlušči odmrlo kožo ter povrne sijaj in gladi, glicerin, ksilitol in hialuronska kislina, ki trajno vlažijo.

prejšnji članek
Ste sprehajalka ali tekačica?
Zdravje
Ste sprehajalka ali tekačica?
naslednji članek
So takšni moški boljši očetje?
Zdravje
So takšni moški boljši očetje?