nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ne recite ne limoni

14. 8. 2016; 09.00
Avtor: K. Š./revija Fatalna
Ne recite ne limoni
Ne samo pozimi, limona bi morala biti vaša zvesta spremljevalka v vseh mesecih.

Dobro deluje na kožo, površinsko in globinsko. Če jo zmečkamo v masko za obraz, postane koža sveža in voljna. Prav tako krepi zobe, odlično pa deluje tudi na prebavni sistem. Limona pomaga ohranjati vitko linijo, iz telesa odplakne strupe, vsebuje pa tudi snovi, ki zmanjšujejo vsrkavanje maščob, in vrsto eteričnih olj, ki preprečujejo nastajanje holesterola.

- Koristna je za ledvice, saj citronska kislina v limoni pomaga preprečevati nastanek ledvičnih kamnov.
- Limone so dober vir vitamina C in kot take preprečujejo nastanek prostih radikalov.
- Ste vedeli, da lahko z limonami premagujete jutranjo slabost? Popijte jo v vodi ali črnem čaju. Oster okus in aroma odpravita slabost in pomirita želodec.
- Raziskovalci so ugotovili, da kemične spojine v limonini lupini zavirajo nastanek rakavih celic, drugi dokazi pa kažejo, da te učinkovine spodbujajo jetra, da razgradijo toksine, tudi potencialno rakotvorne.
- Imate suha usta? Spodbudite pretok sline tako, da čim večkrat pijete limonin sok z vodo.
- Limona je odlična tudi za prebavo. Zjutraj na tešče spijte mlačno vodo s sokom limone. Vaša prebava bo delala kot navita urica, telo pa bo zadovoljno, ker bo takoj dobilo veliko vitaminov in tekočine.

Limonine lepotne skrivnosti

Ste vedeli, da vam limona lahko priskoči na pomoč tudi pri lepotnih popravkih? Limonin sok je namreč učinkovit kot dezodorant, saj se bojuje proti bakterijam, ki povzročajo vonj, in naredi pH-vrednost vaše kože bolj kislo.

Proti mastnim lasem

Če imate mastne lase, vam bo limona priskočila na pomoč. Mastni in težki lasje so lahko posledica preveč aktivnega delovanja lojnic, žlez v lasišču, kar je lahko posledica slabe prehrane ali bolezni. Limonin sok pomaga nadzorovati maščobo: zmešajte sok 1 limone s skodelico vode in nanesite na mokre lase, pustite delovati nekaj minut in izperite.

Z limono nad mozolje in bradavice

Limonin sok lahko nanesete na mozolje, saj bo kislina v njem odstranila zunanjo plast kože, torej odmrle kožne celice, in odprla in očistila pore. Z njo pa si lahko pomagate tudi pri bradavicah. Zmešajte 3 tablete vitamina C z limoninim sokom, tako da dobite zmes. To nanesite naravnost na bradavico. Vse skupaj prelepite z obližem. Kislina vitamina C in limone bodo bradavico raztopile.

Pozdravite madeže na koži

Ustavite hiperpigmentacijo. Limonina kislina bo poskrbela tudi za to. Naredite si masko iz žlice limoninega soka, žlice naravnega jogurta in medu ter pustite na obrazu 15 minut, nato pa izperite s toplo vodo.

prejšnji članek
Takšni sladici se nihče ne more upreti
Kulinarika
Takšni sladici se nihče ne more upreti
naslednji članek
Poskrbite za prsi!
Moda&Lepota
Poskrbite za prsi!