pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bodite urejene kot Francozinje

13. 8. 2016; 04.00
Avtor: pp/Zarja
francozinja

foto: profimedia

Francozinje slovijo po svojem šarmu in posebni eleganci.

Nikoli ne pretiravajo v ničemer, njihovo ličenje je skoraj nevidno, lasje diskretno urejeni, prav tako parfum. Na svetu ni takšnega ženskega dela populacije, kot so brhke Francozinje. Poglejmo, kako jim to uspeva!

Nežno ličenje

Francozinje znajo prepoznati svoje adute in jih poudariti, hkrati pa zakriti nepravilnosti. Pri tem je vsa skrivnost sofisticiranega ličenja in – seveda - brez pretiravanja.

Naravna polt

Francozinje se pri ličenju osredotočajo na tiste atribute, ki jih lahko poudarijo. Sebi znajo dati poseben lesk in oplemeniti svojo polt, a na zelo naraven način. Hkrati pa znajo tudi prekriti nepravilnosti. Polt razvajajo z vodicami za kožo, kremami BB in svetlečimi korektorji. Prvo pravilo je: ličilo nanesemo vedno na tiste dele, ki to res potrebujejo. Ličilo nanašamo z nežnim tapkanjem, nikoli s preveč sile. Na koncu uporabimo senčilo, s katerim poudarimo obrazni lok.

Rdeče ustnice

foto: arhiv njena.si

Rdeča je barva glamurja, tega se moramo zavedati. Zato le izberimo odtenek rdeče – malo bolj oranžen za svetlopolte ali bolj hladen odtenek za temnejšo polt. Francozinje imajo najraje polmatirane šminke, ki niso preveč bleščeče, a so vlažilne in ustnice tudi negujejo. Lahko jih nanesemo s čopičem ali klasično, to je stvar navade.

Oči

Francozinje si znajo izjemno naličiti oči. Njihov največji adut je maskara. Nanašajo jo izjemno pazljivo in pozorno, od notranjosti navzven. Drug detajl, ki ga ne gre zanemariti, so obrvi. Francozinje si jih enakomerno, natančno in zelo fino obarvajo s svinčnikom in po potrebi utrdijo z gelom.

Prefinjeni parfumi

Francija je svetovna prestolnica parfumske industrije. Velike parfume pa je treba znati uporabljati. In kaj je skrivnost, kako se Francozinje nadišavijo? Poznajo učinke parfuma: toaletno vodico, eau de toillet, uporabljajo čez dan, parfum zvečer, kolonjsko vodico pa poleti. Francozinje so zveste skladnosti vonjev in njihovemu značaju (cvetlični, gozdni, orientalski …), ki učinkuje kot njihov podpis. Ne bojijo se eksperimentirati z intenzivnostjo vonjav in se prilagajajo letnim časom.

Usklajenost

Zahvaljujoč načinu destilacije postanejo naravne sestavine v parfumih unikatne. Te se namreč na koži odzivajo drugače kot sintetične sestavine. Francoski parfumi so kultni – na primer Chanelov n°5, ki je postal simbol ženskosti. Francoski parfumi pa imajo še nekaj skupnega – vrtnico.

foto: arhiv Svet24

prejšnji članek
Kako lahko pospešite prebavo?
Zdravje
Kako lahko pospešite prebavo?
naslednji članek
Otroku hrano pripravite sami
Zdravje
Otroku hrano pripravite sami