stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Triki za pomladitev – osvežite svoj videz

9. 11. 2016; 08.00
Avtor: ud
stres

Drugi največji povzročitelj prezgodnjega staranja je stres, saj ruši energetsko ravnovesje v telesu. foto: Profimedia

Poživile vas bodo že majhne spremembe, ob upoštevanju naslednjih nasvetov pa lahko prav zasijete.

Vsak dan lahko naredite nekaj, zaradi česa boste še čudovitejši! Priporočljivo je, da v svoj jedilnik vključite živila, ki pozitivno vplivajo na prožnost kože in ji dajejo mladostni sijaj.

Spremenite jedilnik

Za kožo so blagodejni zlasti losos, mandlji, jagode in beljakovine, kot so meso, jajca, fižol, sir in soja. Redno jejte živila, ki so bogata z vitamini A, C in E. Kolikor je mogoče, se izogibajte sladkorju. Sladkor je pravi sovražnik kože, saj pospeši nastajanje gub. Izogibajte se tudi pretiranim dietam, saj delujejo kot šok za telo, slabijo organizem in ustvarjajo videz utrujenosti. Pijte veliko vode in naravnih sadnih sokov.

Postavite si stvarne cilje in bodite potrpežljivi, saj vsaka sprememba potrebuje čas. foto: Profimedia

Uredite si obrvi in trepalnice

Goste in lepo oblikovane obrvi ter dolge trepalnice prav čudežno izboljšajo videz, saj je tako predel okoli oči videti bolj odprt, napet in privzdignjen. Obrvi oblikujte po svoji naravni liniji, trepalnice pa oskrbite z rednim česanjem in nanosom domačih olj. Priporočljivo je, da ličila z oči odstranjujete z mandljevim oljem, ki trepalnice neguje. Občasno lahko na trepalnice nanesete tudi ricinusovo olje, ki pripomore k njihovi rasti. Goste in dolge trepalnice so namreč znak mladosti, lepote in ženstvenosti.

Začnite se zabavati, uporabljati nove kombinacije modnih dodatkov, ličenja in oblačil. foto: Profimedia

Poskrbite za roke

Roke so prvi pokazatelj naše starosti in so prav tako kot obraz dovzetne za številne zunanje vplive. Da bi jih zaščitili, zlasti pri čiščenju uporabljajte zaščitne rokavice. Po vsakem umivanju in pred spanjem na roke nežno nanesite zaščitno kremo, da bo koža dlje ostala mehka in voljna. Za pomladitev rok preventivno uporabljajte tudi slanico iz kislega zelja, ki si jo lahko pripravite kar doma. Slanico iz kislega zelja rahlo segrejte, nato roke v njej namakajte 15 minut. Koža bo postala gladka in mehka.

prejšnji članek
Slavko Bobovnik skrivnosten glede zasebnosti
Svet slavnih
Slavko Bobovnik skrivnosten glede zasebnosti
naslednji članek
Z 11 minutami v 12 dni Liffa
Svet slavnih
Z 11 minutami v 12 dni Liffa