sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Verjetno najboljši nasveti za sijoče lase

12. 11. 2016; 12.00
Avtor: ud
lasje

Sonce tudi pozimi slabo vpliva na lase. Ustrezno jih zaščitite. foto: Profimedia

Približujejo se hladni zimski dnevi. Temperatura bo precej vplivala na naše lase in njihovo zdravje. Poskrbimo, da bodo tudi pozimi zdravi in sijoči.

Da hladne temperature ne bi preveč uničile vaših las, smo za vas izbrskali nekaj nasvetov. Tudi pozimi je namreč treba lase pravilno negovati, sicer lahko naredimo več škode kot koristi.

Lase je treba okrepiti od znotraj, zato jih že zdaj globinsko nahranite.

Masaža s toplim oljem

Če bi lase res radi dobro pripravili na zimo, jih je treba okrepiti od znotraj. Globinsko jih lahko nahranite z različnimi olji, ki jih vtirate v lase, na primer arganovim, mandljevim, kokosovim. Malo olja segrejte nad paro, nanesite ga na lasišče in vtrite z nežnimi krožnimi gibi. Nato lase ovijte v prozorno folijo in pustite delovati eno uro. Postopek zaključite s temeljitim izpiranjem.

Kolagen

Zares učinkovit recept za lepe, močne in sijoče lase, ki jim niti zimske nevarnosti ne morejo do živega, je kolagen. Tega večinoma povezujemo z lepo in napeto kožo, ključen pa je tudi za zdravje las. Kaj sploh je kolagen? Gre za protein, ki je med drugim tudi v laseh, njegova naloga pa je, da lasne mešičke povezuje z žilami, ki dovajajo hranila. S staranjem se količina kolagena v telesu zmanjša, zato lahko zadostno količino dobimo le s prehranskimi dopolnili. Ta že po kratkem času uživanja lasem povrnejo zdrav videz in sijaj, saj delujejo na lasno sredico in lase obnavljajo od znotraj navzven.

Izogibajte se likalnikom in kodralnikom za lase, saj jim visoka temperatura škoduje. foto: Profimedia

UV-zaščita

Tudi pozimi sije sonce, ki na lase vpliva zelo podobno kot poleti. Lasna pršila z UV-filtri začnite uporabljati že zdaj, saj na laseh ustvarijo zaščitni plašč in jih tako učinkovito zavarujejo pred najrazličnejšimi škodljivimi vplivi. Zaščitno sredstvo nanesite najmanj pol ure, preden greste na sonce, in ga enakomerno porazdelite po laseh. Najlažje boste to naredili s krtačo.

Izogibajte se likalniku in kodralniku za lase

Visoka temperatura teh pripomočkov na lase slabo vpliva, zato se jim poskusite izogibati, kolikor se le da. Če pa jih že uporabljate, si na lase nanesite razne izdelke za zaščito pred vročino in jih potem negujte z orehovim oljem, ki jim bo pomagalo, da si opomorejo.

prejšnji članek
Kaj morate početi zdaj, da vam bo koža hvaležna pozneje?
Moda&Lepota
Kaj morate početi zdaj, da vam bo koža hvaležna pozneje?
naslednji članek
Grizete nohte? Poglejte, kakšenj je vaš problem!
Moda&Lepota
Grizete nohte? Poglejte, kakšenj je vaš problem!