nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nega telesa, ustnic in dlani

16. 10. 2016; 01.00
Avtor: ud
Naj govorijo ustnice

Ne oblizujte si ustnic, saj če so vnete, to stanje samo poslabša. foto: arhiv njena.si

Koža na vaših rokah in nogah ima v primerjavi z obrazom malo maščobnih žlez, zato hitro postane suha in srbeča, posebno ko začne delovati centralna kurjava.

Kožo zmehčajte z nežnim luščilnim sredstvom, pri prhanju pa uporabljajte hrapavo gobico. Ne uporabljajte odišavljenega mila, ker izsušuje kožo, raje sezite po vlažilni kopeli ali tekočem milu. Mleko za telo nanesite na rahlo vlažno kožo, saj bo tako zadržala več vlage. 

Tudi ustnice potrebujejo nego 

Ustnice imajo tanko zunanjo plast kože in zelo malo maščobnih žlez, zato začnejo hitro pokati, ko se temperature znižajo. Če si jih nenehno oblizujemo, stanje samo poslabšamo. Zato kupite kakovosten balzam za ustnice in ga nanesite večkrat na dan. 

Ali ste vedeli?

Ne pomagajo vsi balzami za ustnice enako. Ko kupujete, kupite kakovosten balzam in ga nanesite na ustnice večkrat na dan.

Skrb za dlani 

Mraz povzroči, da so naše roke suhe, razpokane in boleče. Obnohtna kožica odstopa, nohti pa se cepijo in lomijo. Zato vsak dan večkrat uporabite tudi kremo za roke, enkrat mesečno pa si privoščite manikiro – lahko si jo naredite doma ali obiščete strokovnjaka. Nepogrešljivi del vaše garderobe naj bodo rokavice, ki bodo kožo ščitile pred mrazom, poleg tega bodo na rokah dalj časa zadržale hranilne sestavine zaščitne kreme. 

prejšnji članek
Sabina Remar se je rešila težkega bremena
Svet slavnih
Sabina Remar se je rešila težkega bremena
naslednji članek
Poskrbimo za svoje noge
Moda&Lepota
Poskrbimo za svoje noge