stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naredite svoja ličila

19. 6. 2016; 08.00
Avtor: Alenka Birk
uvodna

foto: THinkstock

Zakaj bi kupovali novo, če se lahko znajdete z obstoječimi osnovnimi izdelki in ustvarite čisto svoja ličila?

DOLGOOBSTOJNA ŠMINKA
ŠMINKA + PUDER V PRAHU
TRIK Po nanosu želenega odtenka najprej prepolovite tanko plast robčka in ga položite na ustnice tako, da se šminka prime na robček. S pomočjo velikega čopiča prekrijte ustnice s prosojnim pudrom v prahu, odvečen puder nato s čopičem ali vatirano blazinico odstranite ter nanje spet nanesite šminko. Obstojnost zagotovljena!


ČRTALO ZA VEKE
ČRNO SENČILO + KAPLJICE VODE
TRIK Z nožem nastrgajte nekaj črnega senčila za veke v lonček ali pokrovček od kreme ter mu dodajte nekaj kapljic vode. Zmešajte s čopičem in dobili ste novo črno črtalo za veke. Nikoli ne nanašajte vode neposredno na senčilo, saj se bodo začele nabirati bakterije in izdelek ne bo več uporaben.


KREMNO RDEČILO ZA LICA
SENČILO ZA VEKE + MASTNA KREMA
TRIK Z nožem postrgajte malce breskovega ali rožnatega odtenka senčila za veke na pokrovček od kreme, odvisno od tega, kakšen sijaj na licih želite – breskov ali rožnat. Dodajte za grah kreme in s prsti premešajte. Nanesite na lička tako, da narahlo tapkate po ličnicah.

POCENI ČOPIČ


VATIRANA PALIČICA IN/ALI VAŠI PRSTI
TRIK Mudi se vam in ne najdete čopiča za nanašanje senčila? Kadar se znajdete v takšni zagati, potem za večje površine, kot je recimo prekrivanje celotne veke, uporabite kar prste, za manjše, bolj natančne nanose (tik ob trepalnicah ali v pregibih) pa si pomagajte z vatirano paličico.


ŠMINKA V PUDRASTEM ODTENKU
BLEŠČILO + TEKOČI KOREKTOR
TRIK V lončku ali večjem pokrovčku od kreme s čopičem za ustnice zmešajte tekoči korektor in za grah veliko kapljico bleščila, ki je lahko brezbarvno ali rahlo obarvano. Mešajte toliko časa, da zmes postane gladka in enakomerno obarvana, šele potem jo nanesite na ustnice.

prejšnji članek
Izberite pravi vzglavnik zase!
Njenih 5 minut
Izberite pravi vzglavnik zase!
naslednji članek
Da ne bomo ostali brez sape
Zdravje
Da ne bomo ostali brez sape