Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tekoča dieta vam v 3 dneh stopi do 4 kg!

19. 6. 2016; 08.00
Avtor: Marijana Mandić
Zelenjavni napitek
Predstavljamo tekočo dieto, ki dodobra pogreje ali osveži.

Potrebujete dieto, ki bo opravila z vašimi pregrehami? Nič lažjega, pred vami je tekoča dieta, ki dodobra pogreje ali osveži. Dovolj je, če ob njej vztrajate tri dni, in poslovili se boste od strupov, odvečne vode, ki ste si jo pridobili s preslano in premastno hrano, in kar je najpomembnejše, stopili boste do štiri kilograme.

Osnovna pravila diete


Zaužili boste sicer malo, 1100 kalorij na dan, vendar vam zaradi skrbno izbranih, hranljivih živil niti enkrat ne bo zakrulilo v želodcu, poleg tega pa bo odrekanje trajalo le tri dni. Toliko časa je namreč ravno prav, da začne telo porabljati uskladiščeno maščobo za energijo.

S tekočo dieto boste v treh dneh izgubili do štiri kilograme.

Lahek meni bo, kot bi mignili, pospešil presnovo za dvakrat, dodobra regeneriral vaše telo, obarval bo sivo, zimsko razpoloženje in vam okrepil imunski sistem, saj bo poskrbel za ravnovesje hormonov v telesu. Ob preobilni hrani se slednje zelo hitro poruši, zato smo preplavljeni s preveč inzulina, ta pa pošilja energijo, namesto v celice, naravnost v salo, predvsem tisto okoli trebuha. Čemu se gre zahvaliti, da je kratka razstrupljevalna dieta tako uspešna? V prvi vrsti naravni hrani, če je le mogoče, ekološkega izvora, ki oskrbi vsako celico telesa z vitamini in antioksidanti.

Zakaj pa tekoča hrana?


Trdna hrana precej obremeni jetra, ki so čistilna naprava številka ena v vašem organizmu. Očiščevalni encimi se namreč ob takšni hrani le počasi sproščajo, telo se ne more hitro prestaviti v fazo hujšanja. Spoznajmo v osnovnih korakih še najpomembnejše naloge jeter:

Kako delujejo zdrava jetra?
-         1. faza: Strupi pridejo v telo skupaj z maščobami in sladkorji, tam pa gredo skozi kemične procese, ki jih spremenijo v vmesne presnovke.
-         2. faza: V zdravih jetrih se strupi spremenijo v vodotopne, tako da jih lahko izločite iz telesa. Maščoba zlahka izgori.

Kaj pa se zgodi pri preobremenjenih jetrih?


-         1. faza: Velika količina strupov, maščob in sladkorjev povzroči v jetrih prometni zastoj. Le del strupov se spremeni v vmesne presnovke.
-         2. faza: Toksini, ki se ne zmorejo več spremeniti v vodotopne, zastajajo v jetrih, kar še bolj oslabi njihovo delovanje, in nastane začarani krog. Maščobe le počasi izgorevajo in se začnejo kopičiti.

Da bi telo obogatili z encimi, ki spodbujajo delovanje jeter, tako imenovanimi citokromi, je treba »popiti« čim več hrane v najrazličnejših barvah, od rdeče, zelene, modre, oranžne do vijolične in rumene. Čim živahnejših barv je živilo, tem več antioksidantov, ki med drugim pomagajo shujšati, plava v njem. Dodajte še nekaj shujševalnega kalcija in se veselite uspeha na tehtnici.

Pijte zeleni čaj!

Za žejo si do trikrat na dan privoščite zeleni čaj. Njegove sestavine pospešujejo presnovo in tako organizmu pomagajo k hitrejšemu in učinkovitejšemu izgorevanju odvečnih maščobnih oblog. Zelo učinkovita metoda hujšanja s pomočjo zelenega čaja je, da si zjutraj, na tešče, preden popijete zajtrk, skuhate še skodelico zelenega čaja. S tem si raven sladkorja v krvi znižate in ohranite nizko ves dan. Ženske, ki so dieto poskusile, pravijo, da je v nekaj dneh pošla tudi močna želja po stalnih prigrizkih.

Prednost naj imajo ekološki izdelki.

Koristen načrt tudi za tiste, ki slabše vidijo
Zdravniki opogumljajo, da je popraznična dieta idealna tudi za tiste, ki si želijo zgolj okrepiti zdravje. Ohrovt, ena glavnih sestavin shujševalnega frapeja, denimo okrepi vid, je pa tudi nadvse prijazen do srca in vsebuje sestavine, ki preprečujejo srčno-žilne zaplete.

Vaš tridnevni shujševalni načrt
Kot rečeno, prednost naj imajo ekološki pridelki, ki jih najdete na posebnih policah v trgovini ali v specializiranih trgovinah oziroma jih kupite neposredno pri kmetih. Za dieto ne potrebujete niti sokovnika, svoje bo opravil električni mešalnik. Vam primanjkuje časa? Nadvse praktično je, da si frapeje oziroma juhico pripravite že zjutraj, saj lahko oboje shranite v termovki. In, kot rečeno, popijte čim več zelenega ali kakšnega zeliščnega čaja in navadne vode.

Shujševalni frape vam bo povrnil zdravje in vitko linijo. foto: Dreamstime

prejšnji članek
Kaj »da« in kaj »ne« za bele zobe
Moda&Lepota
Kaj »da« in kaj »ne« za bele zobe
naslednji članek
Propolis zdravi tudi, ko medicina odpove!
Zdravje
Propolis zdravi tudi, ko medicina odpove!
#nasazenazenska
nasazenazenska