franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zakaj je dobro nositi čevlje z visoko peto?

23. 5. 2016; 03.10
Avtor: C. R.
čevlji peta
Ženske, ki nosijo čevlje s peto, imajo večji vpliv na moške kot tiste, ki raje obujejo čevlje z ravnim podplatom.

Ženske, ki nosijo čevlje s peto, imajo večji vpliv na druge ljudi od tistih, ki raje obujejo čevlje z ravnimi podplati, je pokazala raziskava. 

Francoski raziskovalec Nicolas Guéguen z univerze Université de Bretagne je izvedel eksperiment, v katerem so sodelovale študentke, razdeljene v dve skupini. V obeh so bila dekleta enako oblečena, a so se razlikovala po obutvi. V prvi so bila obuta v čevlje z visokimi petami, v drugi pa v čevlje z ravnim podplatom. Njihova naloga je bila, da na ulici zaustavljajo moške ter se pretvarjajo, da anketirajo mimoidoče. Guéguen je opazoval, kako bodo nanje reagirali moški.  

Čudežni vpliv čevljev s petami

Rezultati so pokazali, da so bila dekleta v visokih petah veliko uspešnejša kot tista, ki so imela obute čevlje z ravnimi podplati. Tako je prvim na vprašanje odgovorilo 83 odstotkov mimoidočih ogovorjenih moških, medtem ko je bilo ženskam v drugi skupini pripravljeno odgovoriti le 45 odstotkov moških.

Poleg tega je Guéguen poskušal ugotoviti, kakšen vpliv imajo čevlji s peto na pripravljenost pomagati. Ženske iz obeh skupin so hodile po ulici in se pretvarjale, da jim je iz rok po nesreči padla rokavica. Kar 93 odstotkov mimoidočih moških je zaustavilo dekleta v visokih petah ter jih opozorilo, da so izgubile rokavico, medtem ko je bilo o enakem obveščenih le 62 odstotkov žensk v drugi skupini.

prejšnji članek
Že 50 let najbolj prepoznavne slovenske torbice!
Svet slavnih
Že 50 let najbolj prepoznavne slovenske torbice!
naslednji članek
Helenina pričeska takšna, ker se striže sama!
Svet slavnih
Helenina pričeska takšna, ker se striže sama!