pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Napake, ki jih delamo pri umivanju las

21. 5. 2016; 09.23
Avtor: pm/Zarja
lasje, ženska, uhani
Umivanje las? Nič lažjega! Rutina, ki se ponavlja vsakih nekaj dni, zato verjetno o njej ne razmišljate.

Toda skrivnost pravilne nege las ni zgolj v pravilni izbiri šampona.

- S šamponiranjem poudarimo lepoto las ter z njih oziroma z lasišča odstranimo umazanijo, odvečna olja ter izdelke za oblikovanje frizure. Če niste previdni pri nanašanju šampona, lahko naredite več škode kot koristi, saj lahko poškodujete lasišče in lasne folikle. Še več – zaradi umazanih las, ki niso bili primerno umiti, se lahko pojavijo bolezni in težave z lasiščem, kot so prhljaj, dermatitis, ekcem …

- Lase si pred umivanjem temeljito razčešite in šele nato se odpravite pod prho. S tem se boste izognili vozlanju las in preprečili njihove poškodbe. S česanjem boste tudi odstranili kar nekaj ostankov vseh izdelkov za nego, ki ste jih uporabili.

- Nikar si las ne umivajte s prevročo vodo. Izsušila vam bo lasišče, zaradi česar bodo oljne žleze izločale še več olj, ki mastijo lase.

- Za približno četrtino dlani šampona običajno zadošča za kratke in srednje dolge lase. Če imate daljše, količino primerno prilagodite.

- Šamponu nujno dodajte nekaj vode, da ga razredčite, tako ga enakomerno nanesete na lase. Začnite pri konicah in se premikajte do lasnih korenin.

- Šamponiranje naj bo pravzaprav masaža lasišča. Začnite pri tilniku nad vratom in se dvigujte od zadnje strani glave, dokler ne dosežete vrha. Vzemite si približno minuto za ta korak, še bolje pa dve ali tri.

- Med masažo nikar ne vlecite las proti vrhu lasišča in jih tudi ne prepogibajte, saj jih s tem lahko poškodujete in zavozlate ter tudi onemogočite, da bi s prsti preprosto dosegli vse kotičke na lasišču. Zmasirajte si še predel okoli ušes in se premikajte navzdol, da dosežete področje za ušesi.

prejšnji članek
Jure bi raje spal z ženo kot na kavču
Svet slavnih
Jure bi raje spal z ženo kot na kavču
naslednji članek
Peter Poles tudi v risanki
Svet slavnih
Peter Poles tudi v risanki