franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ukroti obrvi, pomaga lasem in nohtom

6. 5. 2016; 11.32
Avtor: R. P.
Ukroti obrvi, pomaga lasem in nohtom
S pomočjo aloe vere lahko tudi učvrstimo nohte, ublažimo razpokane ustnice ter ukrotimo lase in celo preveč razigrane obrvi.

Aloe vera nam samostojno ali v kozmetičnih pripravkih (na primer kremah) lahko hitro in učinkovito povrne mladosten sijaj in nas reši marsikatere zadrege s kožo. Malo manj pa je znano, da lahko z njo učvrstimo tudi nohte, ublažimo razpokane ustnice ter ukrotimo lase in celo preveč razigrane obrvi.

Koža se z leti spreminja, kar najprej opazimo v njeni strukturi, saj postane manj elastična, manj sijoča in bolj suha, začnejo se pojavljati tudi gubice. Za zdrav in svež videz kože lahko veliko storimo z naravno nego, saj je ne bomo obremenjevali z agresivnimi sintetičnimi sredstvi, ki jo poškodujejo ter otežujejo njeno normalno delovanje in obnavljanje. Dermatologi in drugi strokovnjaki za kožo bi nam zelo priporočali izdelke z izvlečkom aloe vere, saj ta kožo pomirja, spodbuja njeno rast in obnovo, spodbuja tvorbo kolagena in pomaga odpravljati akne, ekceme in pigmentne pege. Še več! Aloe vera je neverjetno učinkovita tudi pri odpravljanju težav z nohti, lasmi in občutljivo kožo ustnic.
 
Trdnejši nohti
Se vam nohti lomijo, plastijo in nasploh radi pokajo? Pomagajte si tako, da vanje vsak dan nežno vmasirate aloe vero. V nekaj tednih bodo ponovno zdravi.



Sijoče ustnice
Domači recept za vlažilni balzam za ustnice vam bo prišel prav v prihajajočih mrzlih dneh. V posodi stopite 30 g čebeljega voska in tri žličke mandljevega olja. Dodajte osminko žličke gela aloe vere in nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja (tistega, ki vam je všeč, na primer mete, pomaranče, limone). Tekočo zmes nalijte v posodico in počakajte, da se strdi.
 
Močni lasje in urejene obrvi


Če si želite močnih las in ukročenih obrvi, je aloe vera prava stvar za vas. Vmasirajte jo v lasišče in pustite učinkovati 30 minut. Zatem sperite, lase si posušite in občudujte, kako močni so postali. Aloe vera pospeši rast las in zapira razcepljene konice.
Morda niste vedeli: Lase in tudi druge dlake po telesu lahko z aloe vero imenitno ukrotimo. Majhno količino aloe nanesite na obrvi in tako utrdite njihovo obliko, da ne bodo štrlele na vse strani. Istočasno lahko uporabite tudi svinčnik za poudarjanje obrvi.

Alojino luščilo
Piling, kot je znano, odlično odstranjuje odmrle kožne celice, medtem ko aloe vera vrača koži mehkobo in jo neguje. Oboje združeno v eno pa je nepogrešljivo lepotno sredstvo v mrzlih dneh. Zmešajte po eno skodelico gela aloe vere in kokosovega olja z dvema skodelicama morske soli ter dvema žlicama meda. Nanesite na celo telo ali samo na želeni predel in vtirajte v kožo v krožnih gibih. Ko boste sprali, bo koža rožnata, pomlajena in mehkejša.


 

prejšnji članek
Bill Clinton nekoč z Monico, sedaj so ga kamere spet ujele!
Svet slavnih
Bill Clinton nekoč z Monico, sedaj so ga kamere spet ujele!
naslednji članek
Česa se bojijo moški?
Njenih 5 minut
Česa se bojijo moški?