franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kozmetični salon kar doma

6. 5. 2016; 08.24
Avtor: Alenka Birk/Bodi zdrava
maska za obraz

foto: profimedia

Profesionalne rezultate iz kozmetičnega salona lahko dosežete tudi doma.

Za domače razvajanje potrebujete nekaj izdelkov in malce spretnosti. Kožo lahko sami popolnoma sprostite in izbrišete stres ter utrujenost s svojega obraza. Poskusite, ne bo vam žal.

1. Priprava in analiza 

Skrbno očistite kožo z gelom ali čistilnim mlekom, nato pa s kosmom vate na obraz nanesite tonik. Pod svetlo lučjo si podrobno oglejte celoten obraz, najbolje, da vzamete povečevalno ogledalo. Oglejte si vse predele, iščite ogrce, nepravilnosti, suha področja …

2. Domači tretma in sproščanje 

Najprej vzemite kumarico in jo za nekaj časa postavite v hladilnik. Glede na stanje vaše kože izberite primerno masko: za odpravljanje mozoljev, za dehidrirano kožo ali masko, ki preprečuje staranje kože. S kazalcem in sredincem nanesite masko v velikosti oreha na sredino obraza in jo razmažite v vse smeri – od brade pa vse do lasne linije. Izognite se le nežni koži okoli oči. Kumarico narežite na kolobarje, dva položite na očesni predel. Globoko vdihnite in pustite maski, da naj opravlja svoje delo vsaj deset minut. Masko s hitrimi potegi odstranite z vlažno toplo krpo za umivanje obraza, zadostuje tudi majhna brisača.

3. Masaža in vlaženje

S konicami prstov vmasirajte v kožo izdelek za vlaženje kože (odlična je formula proti staranju, zadostovala pa bo tudi običajna nočna krema). Močneje pritisnite na predel med očmi, po kosti, ki je pod obrvmi, in na koncu obrvi. Tako boste prekrvavili obraz in učinek bo bolj mladosten, svež in spočit obraz. Tretma končajte z nanosom svoje kreme za obraz, priporočamo tako z vitaminom C.

prejšnji članek
Rosvita Pesek zaradi sina močno jokala!
Svet slavnih
Rosvita Pesek zaradi sina močno jokala!
naslednji članek
V 15 minutah bo vaša koža mlada, lepa in zdrava!
Zdravje
V 15 minutah bo vaša koža mlada, lepa in zdrava!