IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Modni krik: podaljšane trepalnice

29. 4. 2016; 10.31
Avtor: Brigita Štempelj
uvodna

foto: Profimedia

Če si želite permanentno podaljšane trepalnice, se najprej prepričajte, ali so pravilno narejene. Na kaj morate paziti, opozarja priznana vizažistka in vrhunska mojstrica za podaljševanje trepalnic Brigita Štempelj.

Nepravilno podaljševanje trepalnic ni nedolžno in se lahko hitro sprevrže v katastrofo. Lahko si celo trajno poškodujete trepalnice. Podaljšane trepalnice, ki so zlepljene pri korenu trepalnic, lahko povzročijo, da bodo vaše začele odpadati, saj nosijo preveliko težo. Posledica je taka, kot če bi si 20-krat iztrgali isto trepalnico, kar pomeni, da vam na tem mestu nova ne bo več rasla. Auč!

foto: Profimedia

Pred postopkom se pozanimajte o storitvi

Naj vam ne bo nerodno postavljati dodatnih vprašanj o načinu dela in kakovosti trepalnic in lepila, saj gre za vaše oči. Izberite salon, v katerem so specializirani za to, ne pa salon, v katerem opravljajo druge kozmetične storitve in se s trepalnicami ukvarjajo samo zato, ker je moderno. Tudi vsaka tretja punca, ki to počne »malo tako«, ni nujno najboljša odločitev. Najprej se prepričajte, da ima oseba, ki podaljšuje trepalnice, opravljen tečaj in je pridobila certifikat za to delo. Preverite, ali uporablja kakovostna farmacevtska lepila in pred postopkom poglejte, kakšne trepalnice uporablja. Če so trepalnice plastične, trde in na občutek težke, jih prosite, naj uporabijo druge, ali pa se za postopek ne odločite. Pomembna je tudi debelina trepalnic. Prosite za srednjo debelino (0,20 milimetra), ta je malce debelejša od naše in še vedno dovolj lahka, da jo naravna trepalnica lahko nosi. Debelejše trepalnice so pretežke in vam ravno tako lahko trajno poškodujejo naravne trepalnice.

foto: Profimedia

Kako preverimo, ali so trepalnice dobro narejene?

To najlaže preverite tako, da vzamete zobotrebec ali glavniček in greste skozi trepalnice. Če se zobotrebec zatakne čisto pri korenu, so vaše trepalnice zlepljene, kar lahko povzroči trajno izgubo trepalnic. Slabo narejene trepalnice lahko vidite tudi, če se od blizu pogledate v ogledalu in so trepalnice razmršene ter silijo vsaka v svojo smer. Če ste ugotovile, da imate slabo narejene trepalnice, takoj reagirajte. Slabo podaljšane trepalnice je treba popraviti ali nemudoma strokovno odstraniti. Priporočam, da si jih ne odstranite tam, kjer so vam jih naredili. Najbolj pomembno pa je, da jih ne odstranjujete same in jih ne trgate.

Če je vse narejeno pravilno, bodo naravne trepalnice rasle zdravo in bodo močne brez uporabljanja maskare. Trepalnice vam bodo odprle pogled in poudarile oči, predvsem pa boste že brez ličil videti urejene. 

foto: Profimedia

foto: Profimedia

foto: Profimedia

foto: Profimedia

prejšnji članek
Oh, te razpokane ustnice!
Zdravje
Oh, te razpokane ustnice!
naslednji članek
Znanega igralca na cedilu pustilo zdravje, bije bitko v bolnišnici!
Svet slavnih
Znanega igralca na cedilu pustilo zdravje, bije bitko v bolnišnici!