nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Za lepo kožo imate vse že doma

29. 4. 2016; 07.31
Avtor: Alenka Birk
ženska
Preden so bili na voljo izdelki za vsako lepotno zagato, so ženske posegale po preprostih negovalnih postopkih za celotno telo.

Suha koža je izginila po zaslugi olivnega olja, zabuhle oči pa so umirile rezine kumaric iz hladilnika. Zdi se, da so bile naše babice vizionarke, mnogi od najboljših sodobnih tretmajev se zgledujejo po njihovih napotkih iz domače kuhinje. Zato ne kupujte novih kozmetičnih izdelkov, raje poglejte v hladilnik in omaro z živili, kajti naravna in hitra pomoč za lepotno nego se skriva prav tam.

JAJCA – v krogcu ali kako drugače označeno: MASKA ZA LASE



Za kaj jih uporabljamo: obnavljajo poškodovane lase.

Kako delujejo: Zaradi visoke vsebnosti proteinov pomagajo poškodovanim lasem povrniti zaščitno funkcijo, okrepiti lasne mešičke ter lasem dajejo prožnost in lesk.

Nasvet: Zmešajte 1 jajce z 2 jušnima žlicama kokosovega olja in 2 jušnima žlicama sezamovega olja. Mešanico nanesite na suhe lase in jih ovijte v toplo, vlažno brisačo. Pustite učinkovati 5–10 minut, nato pa najprej nanesite šampon, ga dobro izperite, za konec pa uporabite še balzam.

foto: Thinkstock

OREHI – v krogcu ali kako drugače označeno: ODLIČEN PILING



Za kaj jih uporabljamo: za piling rok in stopal.

Kako delujejo: Orehi so bogati z olji, ki nežno luščijo kožo.

Nasvet: V mešalniku zmešajte ¼ skodelice oluščenih orehovih jedrc, ½ skodelice olivnega olja (za dodatno mehčanje) in žlico medu (da 'zapre' vlago v vašo kožo), da dobite luščilo iz drobnih delcev. Piling stopal naredite pod prho, roke pa si lahko luščite tudi nad umivalnikom. Z mešanico dobro drgnite po koži vsaj nekaj minut, nato izperite s toplo vodo.

prejšnji članek
Mož Simone Weiss je bil le še senca samega sebe
Svet slavnih
Mož Simone Weiss je bil le še senca samega sebe
naslednji članek
Kako pravilno uporabljati serum za rast trepalnic?
Moda&Lepota
Kako pravilno uporabljati serum za rast trepalnic?