nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Skrb za ustnice naj bo na prvem mestu

21. 7. 2016; 09.30
Avtor: A.K.
ustnice

foto: Vir: Pixabay

Izsušene ustnice in suha koža je neprijetnost, ki se je zgodila že vsakemu od nas. Ta občutek ni ugoden, ves čas se moramo mazati z mazili za razpokane ustnice in kremami, da zaščitimo kožo. Vendar pa je problem najtežje rešiti še posebej med zimo.

Vedeti moramo, kateri so vzroki, saj le tako lahko preprečimo to neprijetnost.

Zimsko vreme. Tekom sezone krutega vetra in nizkih temperatur so razpokane ustnice normalen pojav zaradi suhega zraka. To je najbolj pogost vzrok razpokanih ustnic.

Ustnice brez zaščite. Če pozabljate na zaščito svojih ustnic pred soncem ali vetrom, boste kot rezultat pridelali razpokane ustnice. Vedno nanesite zaščitni sloj na ustnice v obliki kreme ali balzama, ne glede na letni čas. ustnice namažite pred odhodom od doma ima pred odhodom v posteljo – tako si zagotovite osnovno zaščito, vaše ustnice pa bodo mehke.

Grizenje ustnic. Velikokrat, ko si obliznemo ustnice, so ustnice navlažene nekaj sekund, potem pa se osušijo. Takrat se lahko bolj očitno pojavi odmrla koža na ustnicah, ki nas moti in jo odgriznemo stran, vendar jih le že bolj poškodujemo. Zato si ne grizljajte ustnic!

Dehidracija. Suhe ustnice so lahko znak dehidracije, zato pazite, da popijete dovolj tekočine tekom dneva.

Vitamini in minerali. Za lepe ustnice so potrebni vitamini in minerali, ki jih lahko vnesete v organizem s hrano ali pa kakšnimi dodatki hrani. Problem razpokanih ustnic lahko rešujete tudi s pilingom ustnic. To lahko storite s staro ščetko za zobe in sicer tako, da nežno in krožno s ščetko masirate ustnice.

prejšnji članek
Nevarne skrite kalorije
Zdravje
Nevarne skrite kalorije
naslednji članek
Izberite si nove hobije
Zdravje
Izberite si nove hobije