Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Terapevtka razkriva: Tako preprosto se znebite celulita

28. 3. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
celulit, hujšanje

Z doma pripravljeno masko lahko odpravite celulit. foto: Profimedia

Kar 80-odstotkov žensk pesti nadležen celulit, ki nas opozarja, da limfni sistem in krvni obtok ne delujeta pravilno. Specialistka za nego kože Nataliya Robinson razkriva, kako lahko videz pomarančne kože omilite ali celo izničite.

Kopičenje odvečnih snovi v tkivu občutno zmanjša pretok krvi, zaradi česar se prične oblikovati celulit. Da bi nastajanje pomarančne kože omilili, si lahko pomagate tudi z masažo, ki bo pospešila krvni obtok, razgradila maščobne blazinice in pomagala odstraniti odpadne snovi iz podkožja.

Obstaja mnogo preprostejši in cenejši način za omilitev videza pomarančne kože, kot jih obljubljajo bleščeči reklamni oglasi. Učinkovine, ki vam bodo pri tem pomagale, pa najdete kar v domači kuhinji. Specialistka za nego kože Nataliya Robinson toplo priporoča masažo z masko za telo, ki si jo pripravite kar v zavetju domačega doma. Na ta način boste močno izboljšali prekrvavitev in omehčali videz pomarančne kože. Le pazite, da s tretmajem ne pretiravate, masaža naj bo zmerna.



Kako pripraviti masko za boj proti celulitu?
''Čajno žličko sode bikarbone zmešajte s čajno žličko medu. Slednje lahko pregnetete kar v dlani, po potrebi dodajte nekaj kapljic mlačne vode. Pasto nato nanesite na problematičen predel, denimo stegna in intenzivno masirajte tri minute. Sledi naj nanašanje čistega medu na predele, ki ste jih dobro zmasirali. Sedaj masažo zaključite z lahnimi udarci s stranskim delom roke. Slednje izvajajte 4 do 7 minut, a pazite, da pri tem ne uporabite preveč sile. Pomembno je le, da spodbudite krvni obtok. Po masaži si privoščite mlačno prho,'' svetuje Robinsonova, ki se pri svojem delu sooča z različnimi kožnimi nevšečnostmi. Kot pravi, je tovrstna masaža naravna in učinkovita metoda za izboljšanje cirkulacije krvi in limfe. Soda bikarbona namreč deluje kot piling, ki iz kože odstrani odmrle celice in jo pripravi na vsrkavanje dragocenih medenih učinkovin. Slednje kožo bogato nahranijo, pomirijo, omehčajo, nežno očistijo in ščitijo pred bakterijami. Po negi bo koža prijetno mehka, gladka in vitalna.

prejšnji članek
Okusni in zdravilni regratovi recepti
Zdravje
Okusni in zdravilni regratovi recepti
naslednji članek
Igra v barvah
Moda&Lepota
Igra v barvah
#obraziavenija
obraziavenija