profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ne zamudite! Spomladanski detox pod budnim očesom farmacevta Janeza Erčulja

27. 3. 2017; 10.52
Avtor: Alma Glumac
images_0005_everybody
Dobro počutje štiriindvajset ur na dan je mogoče načrtovati. Včasih z večjo spremembo, pogosto pa zadostuje že, da se zavemo manjših stvari, jih spremenimo in postanemo bolj zdravi. Za boljše počutje vam priporočamo, da najprej očistite telo vseh nezaželjenih snovi. Naj se spomladansko čiščenje začne!

Ste tudi vi nejevoljni, razdražljivi in utrujeni? Imate oslabljen imunski sistem? Nič takšnega! Za pet srečnežev bo poskrbela ekipa Enterosgel Slovenija in mag. farm. Janez Erčulj s 14 dnevnim razstrupljanjem s pomočjo silikonskega gela Enetrosgel. Bodite tudi vi med njimi in pohitite s prijavo! 

Razstrupite se brezplačno. Sodelujte v nagradni igri!

Pomagajte svojemu telesu. Organi opravljajo vsak dan, štiriindvajset ur na dan, 365 dni v letu najzahtevnejše naloge in dosegajo vrhunske učinke. Že to spoznanje bi nas moralo prepričati, da moramo za telo skrbeti in ga redno razbremenjevati, svojim organom pa privoščiti odmor. In če vam bo pri tem uspelo še, da se boste premišljeno soočili s stresom in vročično naglico ter s tem očistili tudi svoje notranje misli, se bo barometer vašega dobrega počutja dvignil. Privoščite svojim notranjim organom počitnice, čas za čiščenje in razstrupljanje, da bodo lahko z novimi močmi spet lahko opravljali svoje številne naloge. Najpomembnejši organi za odvajanje nezaželjenih snovi iz telesa so jetra, ledvice, pljuča, črevesje in koža.

Poskrbimo za zdrava jetra!

Čeprav imajo jetra sposobnost obnavljanja, njihova preobremenjenost lahko pusti posledice oziroma lahko pride do motenj in bolezni jeter. Jetra s pomočjo žolčne kisline, katere izločijo na dan približno pol litra, razgrajujejo maščobe, ki smo jih zaužili s hrano. Če je maščob v naši prehrani preveč, s tem močno obremenimo jetra. Če jetrna celica ne zmore vsega pritiska, propade, njeno mesto pa zasede maščobno tkivo. Zamaščenost jeter moti njihovo delovanje ter tudi osnovno funkcijo, ki jo imajo jetra - razstrupljanje. Zaradi zamaščenosti ima povprečen človek jetra, ki delujejo samo s polovično močjo. To dejstvo ima vsekakor velik vpliv na vsakdanje počutje in zdravje. Najpogostejši znaki, ki nakazujejo bolezen jeter je nenehna utrujenost, motnje koncentracije, pomanjkanje apetita, pogosti vetrovi, rumena obarvanost obraza ali oči ter tiščanje nad rebernim lokom. Prvi zanesljiv dokaz za diagnozo zamaščenosti ponuja temeljita krvna slika, iz katere so razvidne povišane vrednosti jetrnih encimov.

Kakšna je vaša prebava?

Pri nerednem odvajanju blata se v črevesju nabirajo neželjene snovi, ki jih ne moremo sproti odstraniti iz telesa. Vse to oslabi črevesno steno, ta postane prepustna in v krvni obtok spušča nepopolno razgrajene snovi iz hrane ter škodljive substance. Imunske izvidniške celice v krvi te snovi zaznajo kot tujke in jih napadejo. Pri tem nastane še več presnovkov in odpadnih snovi in jetra so z njimi preobremenjena, saj jih ne morejo sproti izločati. Toksini sčasoma okvarijo imunski sistem, živčevje, mišice in sklepe ter porušijo hormonsko ravnovesje. Nezdravo črevo vpliva tudi na delovanje vseh drugih organov. Ko je naša prebava neredna in počasna, pritiska na jetra in tako moti njene funkcije. Jetra pa so skupaj z debelim črevesom, ledvicami in kožo, eden od glavnih organov za odstranjevanje toksinov in presnovkov iz telesa. Ko je prebava slaba, so nezaželjene snovi in toksini dalj časa v stiku z sluznico, kar povzroča njihov prehod v večjem obsegu preko črevesne stene v telo. To pomeni dodaten stres tako v jetrih kot tudi v ledvicah, saj je funkcija ledvic povezana s funkcijo jeter. Če en organ od dveh ne deluje dobro, kmalu tudi drug ne deluje več optimalno. To je začaran krog. Zdravo črevo pomaga odstraniti odpadke in presnovke prebave še preden postanejo strupeni. Zdravo črevo je torej prvi večji korak k temu, da tudi drugi organi opravljajo svoje naloge učinkovito.

Omogočite telesu, da zadiha!

Izločanje nezaželjenih snovi, toksinov in pesnovkov iz črevesja lahko pospešimo z uporabo silikonskega gela. Ta deluje kot spužva, ki ob zaužitju potuje po našem prebavnem traktu in nase veže škodljive snovi, strupe, viruse, izločke gljivic, bakterije in njihove izločke ter jih nato iz telesa izloči preko blata. Silikonski gel je namreč močan enterosorbent, ki iz črevesja odstranjuje škodljive snovi, ki posredno obremenjujejo organizem in onemogočajo njegovo normalno delovanje. Prav te snovi lahko v prvi fazi privedejo do oslabitve imunskega sistema, kasneje pa tudi do večjih zdravstvenih težav. »Za enterosorbente je že dolgo znano, da delujejo kot nekakšna spužva, ki nase vežejo vse škodljive snovi v črevesju. A silikonski gel je pri tem veliko bolj učinkovit, saj je njegova površina tako velika, da nase veže veliko večjo količino številnih patogenih bakterij in potencialno toksičnih mikroorganizmov, ki bi sicer v našem črevesju povzročili zastrupitev in nadaljnje zdravstvene zaplete. Poleg tega za razliko od nekaterih ostalih mineralnih enterosorbentov silikonski gel odbija vodo in zato ne povzroča dehidracije ter posledičnega zaprtja. Četudi bi zaužili celo tubo silikonskega gela, tako ne bi prišlo do zaprtja,« pojasni farmacevt Janez Erčulj, mag. farm., produktni vodja Enterosgela. Poleg tega prehaja gel le preko prebavil tako, se ne absorbira v kri in v celoti izloči z blatom. Zato je njegova uporaba povsem varna, delovanje silikonskega gela, ki se pri nas prodaja pod blagovno znamko Enterosgel, pa je s kliničnimi študijami dokazano učinkovito. Uporabe ne pripročamo ga osebam, ki so alergične na silikon!

Prečiščevalno kuro lahko naredite trikrat na leto po 14 dni. Sicer pa je silikonski gel priporočljiv tudi za tiste, ki trpijo za povišanimi vrednostmi holesterola, različnimi alergijami (sezonska alergija na cvetni prah, atopični dermatitis), ob zastrupitvah s hrano ali pijačo, prebavnih težavah, kot so driska in napihnjenost, ob težavah s prebavo zaradi jemanja antibiotikov in po prekrokani noči. 

Kako ga uporabljati?

Medicinski pripomoček v obliki gela iz tube iztisnemo v deciliter vode, ga premešamo in spijemo. Postopek ponovimo trikrat na dan in izvajamo dva tedna. Razstrupljanje telesa z njegovo pomočjo lahko opravimo trikrat na leto ali takrat, ko opazimo, da so se pojavile omenjene težave. Z njim posredno namreč tudi razbremenjujemo svoja jetra, ki so glavni organ za čiščenje telesa. ''Z uživanjem silikonskega gela močno razbremenimo jetra, ki so glavni presnovni organ in čistijo kri ter omogočimo normalno delovanje tega pomembnega organa. Jetrne celice imajo namreč določeno kapaciteto presnovne aktivnosti, če je ta presežena, jetrna celica odmre, to mesto pa zapolni maščoba. Jetra se sicer obnavljajo, a če je propadanje celic hitrejše od obnove, lahko pride do zamaščenosti jeter,'' pove Janez Erčulj, mag. farm.

Več si lahko preberete na: www.enterosgel.si. Na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah in na enterosgel.si

POZOR!
Če želite unovčiti 5 odstotni dodatni popust na Enterosgel razstrupljevalni paket morate pred zadnji korakom nakupa vnesti "POMLAD 5", kar bo ceno pocenilo še za 5 odstotkov!

Za prijavo na 14 dnevno razstrupljanje pod budnim očesom ekipe Enterosgel Slovenija in mag. farm. Janeza Erčulja vnesite svoje podatke! Poskrbite za svoje zdravje že danes!

prejšnji članek
Filip Flisar spakiral kovčke, ne javlja se niti na telefon
Svet slavnih
Filip Flisar spakiral kovčke, ne javlja se niti na telefon
naslednji članek
Znana slovenska voditeljica je v solzah potrdila novico
Svet slavnih
Znana slovenska voditeljica je v solzah potrdila novico