stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Omogočite vašim zobem intenzivno čistočo!

20. 2. 2017; 02.28
Avtor: Oglasno sporočilo
Aquafresh_profimedia-0043737786
Z edinstveno mikro peno, ki zagotavlja vrhunsko čiščenje tudi na težko dostopnih mestih

Za zdrav nasmeh so pomembni redna in pravilna ustna higiena, zdrava prehrana in redni kontrolni pregledi pri zobozdravniku. Svetujemo ščetkanje zob najmanj dvakrat dnevno z zobno pasto, ki zagotavlja vrhunsko čiščenje tudi na težko dostopnih mestih, in s kakovostno, ne pretrdo zobno ščetko.

Glavna naloga zobne ščetke je odstranjevanje mehkih zobnih oblog, katerih nikdar ne moremo popolnoma odstraniti. Vendar moramo vedeti, da le relativno debele, stare zobne obloge povzročajo karies in vnetja dlesni. Zato poskrbite za pravo zobno ščetko! Pri izbiri zobne ščetke bodite v prvi vrsti pozorni na trdoto ščetin in velikost glave. Svetujemo vam nakup mehke zobne krtačke, s katero ščetkate zobe od dlesni nežno navzgor. Polovica ščetin naj pokriva dlesni, druga polovica zobe. Posebej previdno ščetkamo med zobmi in dlesnimi, kjer se nabirajo koščki hrane in bakterije.

Za gladke in čiste zobe

Zobna ščetka ni dovolj. Izbrati morate tudi primerno zobno pasto, ki bo poskrbela za vaš bleščeč nasmeh. Uporabljate kvalitetne zobne paste, s tem boste namreč pomagali preprečiti vnetja dlesni. Zobna pasta, ki jo iztisnete iz tube, mora pokrivati celotno dolžino glave ščetke (količina, ki ji pravimo »zrno graha«). Uporabljajte zobno pasto s fluoridom, saj le-ta pomaga pri preprečevanju zobne gnilobe. Če si po jedi ne morete očistiti zob, usta splaknite z vodo. Za čiste in gladke zobe se ne ustavite le pri zobni ščetki in pasti. Za bleščeč nasmeh potrebujete še zobno nitko, saj vsakodnevno čiščenje zob z zobno nitko ohranja zdrave dlesni in zobe. In kar je pomembno - vsakič morate vzeti novo nitko in z njo nežno potegniti med zobmi vse do dlesni.


Ne pozabite na ščetkanje jezika!

Ali ste vedeli, da kopičenje bakterij v razpokah na jeziku lahko povzroči zadah ? Kadar čistimo zobe, vsakič nežno oščetkajte tudi zgornji del jezika. Izogibajte se sladki hrani in pijači kadar koli; raje jih uživajte ob glavnih obrokih, zadnji obrok pa zaužijte pred večernim čiščenjem zob.

Intenzivna čistoča!

Zobna pasta Aquafresh Intense Clean z dvojnim delovanjem pri čiščenju zob v težko dostopnih mestih, v primerjavi z običajno zobno pasto, daje odličen občutek zaščite, ki ne mine. Z njeno uporabo bodo vaše dlesni bolj zdrave, zobje močnejši, vaš dah pa bo ostal svež cel dan. Aquafresh Intense Clean Deep Action z edinstveno peno, ki vsebuje 5-krat manjše čistilne mikrokristale, ki prodrejo do predelov med zobmi, zagotavlja vrhunsko čiščenje na težko dostopnih mestih v primerjavi z običajno zobno pasto. Čistilni mikrokristali v Aquafresh Intense Clean Lasting Fresh pa polirajo površino zob in zagotavljajo vrhunsko čiščenje in občutek svežine, ki traja v primerjavi z običajno zobno pasto tudi do 8-krat dlje.

prejšnji članek
Prvaki dobrega počutja
Moda&Lepota
Prvaki dobrega počutja
naslednji članek
Z Aktualom smo začipsali 1500 evrov!
Kulinarika
Z Aktualom smo začipsali 1500 evrov!