profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako pogosto bi si v resnici morali umivati lase

18. 1. 2017; 04.45
Avtor: A.K.
Lasje, frizura, nega las

foto: Profimedia

Igralka Brie Larson je pred dnevi na instagram zapisala, da si las ni oprala vse od podelitve zlatih globusov, torej teden dni.

Frizerji vse pogosteje svetujejo, da si las ne umivajmo prepogosto, sčasoma pa so tudi zvezdnice, kot je npr. Brie Larson, razkrile, da si lase umivajo le enkrat tedensko. »Večina ljudi lase umiva skoraj vsaj dan, čeprav lasje niso tako umazani. Če preveč umivate lase, bodo ti postali še hitreje mastni, tudi če niste nič telovadili in se spotili, zato si las raje ne umivajte vsak dan,« pravi strokovnjak Scott Miller. Dovolj je že, da lase umijete dvakrat manj mesečno, razlika bo očitna. Daljši so lasje, manj jih je potrebno prati. Zaradi dolžine las je potrebno več časa, da olje žlez lojnic dosežejo vrh las. Na mastnih laseh lahko uporabljate tudi suhi šampon, a vedno le na lasišču. Če imate lasišče bolj mastno, ga umivajte s posebnim šamponom, konice las pa z drugim šamponom.

Barvani lasi se še hitreje izsušujejo, zato se jih lahko umiva manj kot nebarvane, naravne lase. Če se vam zdi, da se vaši lasje prehitro zmastijo, zamenjajte šampon. Cenejši šamponi ponavadi še bolj škodujejo vašim lasem, namreč vsebujejo sulfate.

prejšnji članek
Jonasa ne bo pozabil: Ne vojna, čakanje ubija!
Svet slavnih
Jonasa ne bo pozabil: Ne vojna, čakanje ubija!
naslednji članek
FOTO: Je to res samo prijateljski poljub?
Svet slavnih
FOTO: Je to res samo prijateljski poljub?