stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

4 napake, ki jih najverjetneje delate

23. 12. 2016; 05.28
Avtor: Revija BodiZdrava
napake
Britje nadležnih dlačic je vedno neprijetno opravilo, predvsem zato, ker se vedno pojavi nenapovedano in vselej takrat, ko se nam mudi.

Če pa se vsega skupaj lotite še napačno in nepremišljeno, je rezultat lahko porazen. Čeprav se zdi povsem običajno opravilo.

Britje mnoge ženske jemljejo za samoumevno, a vedeti je treba precej več kot samo to, kaj uporabiti.

Napaka št. 1: Kožo pozabite pripraviti za invazijo. Britje na suho ni sprejemljivo niti v naglici. Morda se zdi dobra hitra rešitev, a koži s tem škodite dolgoročno. Nujno je, da jo navlažite z vodo, kremo, gelom, maslom, kar koli vam je ljubše. Dobra podlaga bo zagotovila boljše rezultate.

Napaka št. 2: Brijete se pod prevročo vodo. Vroča voda ne godi koži – ste opazili, da postane rdeča, če se prhate s prevročo? Ko se brijete, naj bo voda topla, še bolje mlačna.

Napaka št. 3: Britvico uporabljate predolgo. Vemo, da hočete biti varčni, a zavoljo kože tega ne počnite več. Z zelo rabljeno britvico namreč tvegate ureznine. Če se brijete redno, dermatologi priporočajo, da britvico zamenjate enkrat na teden.

Napaka št. 4: Britvice ne izpirate med britjem. S tem lahko prihranite precej časa. Povsem čista britvica namreč potegne več dlak, če so v njej še tiste iz prejšnjega potega, pa lahko čas britja občutno podaljšate. In ne samo to – nehote izpustite kakšen del, kar lahko opazite šele pozneje.

prejšnji članek
Hujšanje po nareku kitajske tradicionalne medicine
Zdravje
Hujšanje po nareku kitajske tradicionalne medicine
naslednji članek
Kaj vse mažemo nase?
Moda&Lepota
Kaj vse mažemo nase?