Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Hladilno in blažilno nad mastno kožo

10. 12. 2016; 08.00
Avtor: ud
ogledalo

Če izdelek za nego kože vsebuje alkohol ali vas po njegovi uporabi zbada v koži, ni dober za vašo kožo. foto: Profimedia

Koža je eden izmed najpomembnejših organov. Suha, mastna ali mešana – poskrbite, da bo lepa in mehka tudi v hladnih zimskih dneh.

Če imate mastno kožo, vam predstavljamo recept za naravni čistilni pripravek, ki bo vašo kožo nahranil in z nje odstranil nečistoče. Lahko si ga naredite kar doma, saj sestavine zagotovo najdete v vašem hladilniku ali najbližji trgovini. Pa še poceni je.

Sestavine

Za čistilni pripravek potrebujete mleko, kumarico in meto. Slednja je zaradi svojih hladilnih učinkov še posebej blažilna za mastno kožo. Točne količine so 10 centimetrov dolga kumarica, 5 metinih listov, 50 mililitrov mleka in 2 kapljici izvlečka semena grenivke.

Sestavine, ki vašo kožo izsušujejo ali dražijo, bodo njeno stanje le poslabšale. foto: Profimedia

Postopek

Najprej olupite in na grobo nasekljajte kumaro, potem odstranite stebla in na grobo nasekljajte liste mete. Oboje z mlekom zmešajte v mešalniku, dokler mešanica ne postane enakomerna in gladka. To nato prelijte v ponev in jo segrevajte na srednjem ognju do vretja. Pustite jo vreti še kakšni dve minuti, nato pustite, da se ohladi. Hladno mešanico precedite skozi muslin ali kos kuhinjskega papirja v sterilizirano steklenico in ji dodajte izvleček semena grenivke. Čistilni pripravek hranite v hladilniku in ga porabite v tednu dni.

Mleko se odlično obnese tudi kot odstranjevalec ličil. foto: Profimedia

Nasveti

Če ne veste, ali imate mastno kožo ali ne, preverite, ali je vaš obraz masten že po eni ali dveh urah po čiščenju obraza. Največkrat se zmasti že nekje okoli poldneva. Mastno kožo imate tudi, če imate občutek, da vam ličila kar izginejo z obraza. Po navadi so mastni deli na obrazu prekriti z ogrci ali mozolji, vaše pore pa so vidno povečane, predvsem na predelih nosu, brade in čela. Če ste ugotovili, da imate mastno kožo, je zgornji recept idealen in priporočljiv za vas.

prejšnji članek
Salome tokrat povsem drugače
Svet slavnih
Salome tokrat povsem drugače
naslednji članek
Znani slovenski voditeljici sestra krivi lase
Svet slavnih
Znani slovenski voditeljici sestra krivi lase