stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Po depilaciji se raje držite naslednjih navodil

14. 6. 2016; 03.15
Avtor: A.K.
body
5 pravil za nego intimnih področij po depilaciji z voskom

Ne glede na to ali se poslužujete bikini depilacije ali brazilske depilacije, bi se morale naslednjih 5 pravil držati, če želite dobre rezultate in lepo kožo brez zapletov.

Naj bo vaša koža suha

Pustite, da si koža malce opomore po depilaciji. Ne močite je najmanj 10 minut, saj so pore v tistem trenutki odprte, koža pa je zelo občutljiva na vse stvari, ki lahko kasneje povzročijo izpuščaje, vnetja in mozolje.

Izogibajte se vročim kopelim, bazenom in savnam najmanj 24 ur po depilaciji

Ker je koža takrat bolj občutljiva kot navadno, je bolj dovzetna za infekcije. Izogibajte se vroči vodi, ki odpira pore in nasplošno se izognite namakanju v vodi, ki le povečuje tveganje za draženje kože.

Nič seksa

Žal boste morali vašega partnerja držati stran od vaše sveže gladke kože minimalno 24 ur, najbolj optimalno bi bilo kar 48 ur, seveda, kar se tiče seksualnih zadev. Med seksom se proizvajajo veliko telesnih tekočin, ki vsebujejo bakterije, kar pa za vaše depilirane predele ni najbolj ugodno, saj jih draži, koža pa nato srbi.

Nosite široka oblačila

Kadar ste doma izberite najudobnejša oblačila in nikar ne navlecite nase najbolj tesne kavbojke, kar jih premore vaša omara. Enako velja za tesne in ozke hlačke, ki vaši koži preprečujejo, da diha.

Izberite prave proizvode za nego kože

Obstajajo mnogi proizvod, ki jih lahko uporabljate po depilaciji in ki vam pomagajo zmanjšati možnosti za vraščanje dlačic in naredijo vašo kožo svilnato gladko. Najbolje, da se posvetite s kozmetičarko, kateri proizvod bi vam najbolj odgovarjal.

prejšnji članek
Poletne napake, ki se jih sramujemo
Njenih 5 minut
Poletne napake, ki se jih sramujemo
naslednji članek
Kako pravilno komunicirati s partnerjem?
Zdravje
Kako pravilno komunicirati s partnerjem?