Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Sodobni postopki za obrazno svežino

9. 5. 2016; 01.30
Avtor: Monika Kubelj/Bodi zdrava
obraz svežina

Z domačo masko lahko polepšate videz kože na obrazu.

Obraz je tisti del telesa, ki ga najpogosteje prvega opazimo.

Pravijo, da se duša zrcali skozenj in da z obraza beremo pretekle izkušnje, karakter in želje. Vsekakor pa si sodobne ženske želijo ohraniti obrazno svežino v pozna leta.  

Vsi se staramo in s tem izgubljamo svež in lep videz. To je dejstvo. Želimo pa si, da bi bili kljub temu dobro videti, kar lahko dosežemo z modernimi postopki ohranjanja dobrega videza. Vsaka ženska se tega loteva drugače. "Koža je zaščitni organ in ne dovoli, da bi se snovi, ki jih po navadi nanašamo, vpile dovolj globoko v kožo, kjer bi lahko delovale. Zato imamo danes na voljo postopke, s katerimi vnesemo v kožo na pravo globino aktivne snovi, ki naredijo kožo spet prožno, predvsem pa svežega in lepega videza," pravi dr. Branko Pirš, strokovni vodja medicinskega centra Dermacenter v Ljubljani.

Izkušnje, ki jih ima v ambulanti, so naslednje: najpogosteje se pri prvih znakih stalnih gubic in izsušene kože odločimo za površinski vnos hialuronske kisline na kožo obraza, vratu in hrbtišč rok. Postopek se izvaja s samodejnim aplikatorjem in ni daljši od pol ure. Načelno ga je smiselno ponoviti vsakega pol leta, ni pa potrebno. "Na podoben način močno izboljšamo podočnjake, ki jih zakrijemo z vnosom hialuronske kisline tik pod površino kože. Postopek je hiter in učinkovito zmanjša podočnjake, vendar je treba hialuronsko kislino aplicirati skozi kožo z zelo tanko iglico, kar pa ni boleče," dodaja. Prav tako je zadnji čas veliko povpraševanja po blagem povečanju ustnic s polnili, saj tako ustnice samo poudarimo in jih ne povečamo. Pogosto se za osvežitev obraza, večinoma ženske, odločamo za pilinge s sadnimi kislinami, ki so v visokih koncentracijah in s katerimi se doseže, da se odlušči povrhnjica, ki se potem obnovi iz svežih celic. "Pri bolj poškodovani koži uporabimo laser, ki je bistveno bolj učinkovit v terapiji, vendar traja obnova kože do štirinajst dni. Če kože ne ščitimo dovolj pred soncem ali imamo kožni tip, kateremu sonce škodi, je treba z laserjem za odstranjevanje žilic opraviti poseg, ki žile odstrani. Enako naredimo z žilicami na nogah," še pojasni dermatolog.

Velika težava so tudi pigmentacije in kožne nepravilnosti, ki jih odstranjujemo bodisi lasersko bodisi s pilingom. Predvsem pri pigmentacijah je potrebna redna nega in vzdrževanje stanja po posegu, ker se pigment rad vrača na mesta na obrazu. Pri globljih gubah uporabljamo kombinacijo hialuronske kisline in botoksa, ki se ga mnogi neupravičeno bojijo. Vedno pazimo, da je videz kože naraven in da kože ne zateguje, preveč zategnjena koža pa je praktično vedno rezultat želja ljudi, in ne napaka terapevta. Tako zatrjuje dr. Pirš, ki hkrati opozarja na neskladje med posameznikovimi željami in dejanskimi možnostmi, ki so na voljo.

prejšnji članek
Znana manekenka je tri tedne po porodu videti takole!
Svet slavnih
Znana manekenka je tri tedne po porodu videti takole!
naslednji članek
Uganite, kdo so najbolj popularne zvezdniške mame!
Svet slavnih
Uganite, kdo so najbolj popularne zvezdniške mame!
#obraziavenija
obraziavenija