Aleksander Lukašenko
Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod premestil več bataljonov

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naravni recepti za popolno kožo - naredite sami!

4. 5. 2016; 10.30
Avtor: Maša Rener/Bodi zdrava
limonina maska
Izberite tisto masko, ki vam je najbolj pisana na vašo kožo.

Jabolčna maska za suho kožo

Predstavljamo vam štiri načine, kako si narediti jabolčno masko, vi pa izberite ustreznega zase.


1. možnost: Košček svežega jabolka nastrgajte, pokapajte z limonovim sokom, dodajte četrtino pretlačene banane ter žličko medu, skuto ali kislo smetano. Pustite delovati 20 minut.
2. možnost: Pol lepega, sočnega jabolka skuhajte v mleku, dodajte malo smetane, pol žličke olivnega olja in pol žličke medu.
3. možnost: Eno do dve jabolki na drobno nastrgajte in zmesi dodajte stepen beljak. Z zmesjo si namažite obraz in vrat ter po 20 minutah sperite z mlačno vodo.
4. možnost: Nastrganemu jabolku dodajte žličko smetane, žličko medu in žličko (naj bo lesena) gline v prahu ter vse skupaj dobro premešajte.

Limonina maska za mastno kožo

Limonina maska suši mastno kožo ter odstranjuje lišaje in pege. Izbirate lahko med dvema načinoma priprave.


1. možnost: Zmešajte žličko medu, nekaj kapljic limonovega soka in kapljico mandljevega ali olivnega olja. Zmes nanesite na obraz, počakajte 20 minut in obraz sperite z mlačno vodo. Ta postopek lahko ponavljate deset dni zapored.
2. možnost: Soku polovice limone dodajte žličko medu, žličko gline v prahu in žličko olivnega ali mandljevega olja. Masko nanesite na očiščen obraz ter pustite delovati 15 minut. Nato jo sperite z mlačno vodo ter na kožo nanesite kremo. Masko lahko uporabljate večkrat tedensko.

Pomarančna maska za vse tipe kože

Katera koli od dveh pomarančnih mask kožo globinsko očisti, osveži in nahrani z mlečnimi beljakovinami.


1. različica: Glini v prahu primešajte pomarančni sok ter sestavini zmešajte, da dobite gladko zmes. Vse skupaj nanesite na obraz in pustite delovati približno 20 minut, nato pa nežno sperite z mlačno vodo.
2. različica: Glino v prahu zmešajte s pomarančnim sokom, tako da dobite malo gostejšo zmes, v katero primešajte še žlico smetane. Vse skupaj nanesite na obraz in pustite delovati približno 20 minut, nato nežno sperite z mlačno vodo.

Medena maska samo za moške

Tudi moška koža občasno potrebuje posebno nego z eno od izbranih mask.


1. različica: Zmešajte dve žlički kokosovega olja, eno jajce, žličko medu in žličko jogurta, da dobite lepo mazljivo zmes. Nanesite na obraz in pustite delovati približno 25 minut. Nato masko nežno sperite z mrzlo vodo, ki vas bo osvežila.
2. različica: Zmešajte žličko medu, žličko jogurta, eno jajce in naribano polovico jabolka, tako da bodo sestavine lepo mazljive. Masko pustite na obrazu 20 minut in nato sperite z mrzlo vodo.

Zmešana maska za občutljivo kožo
Naslednje maske pomirijo razdraženo in občutljivo kožo.
1. maska: Žlico zmečkanega zrelega avokada zmešajte z nekaj kapljicami olivnega olja ter masko pazljivo nanesite na obraz in pustite delovati pol ure. Nato si kožo umijte z veliko mlačne vode.
2. maska: Zmešajte žlico navadnega jogurta s 3,5 odstotki maščobe z žlico medu. Sestavini nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut.
3. maska: Delu zrele banane, pretlačene z vilicami, dodajte pol žličke mandljevega ali avokadovega olja in žlico medu.
4. maska: Košček avokada pretlačite in mu dodajte pol čajne žličke mandljevega olja ali dve čajni žlički kisle smetane in žličko medu.

Bananina maska za obnovitev zrele kože

Banane so bogate z magnezijem, kalijem, železom, cinkom in jodom ter vitamini A, B, E in F, zato so naslednje maske pravo pomlajevalno sredstvo.
1. maska: Žlico lecitina v prahu, ki ga dobite v lekarni, pred uporabo raztopite v mlačni vodi. Sojo skuhajte in pretlačite, da dobite dve žlici paste. Oboje zmešajte s tremi žlicami tople prekuhane vode in žlico kisle smetane. Gosto zmes nanesite na obraz in pustite učinkovati od 15 do 20 minut.
2. maska: Jogurt in banano pretlačite ter zmešajte, nato zmesi dodajte še dve žlici zmletih kosmičev in pol žlice olivnega ali mandljevega olja. Masko nanesite na obraz, vrat in dekolte. Kožo prekrijte s plastično folijo in toplo brisačo ter pustite delovati 20 minut.
3. maska: V posodi stepite beljak ter mu dodajte zmečkano banano, olje in glino v prahu, ki se dobi v vseh specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Na koncu vsemu primešajte še žličko medu. Nanesite na čist obraz, pustite delovati 20 minut in sperite z mlačno vodo.
4. maska: Manjšo banano pretlačite z vilicami, dodajte dve žlici sladke smetane, žlico medu in žlico škrobne moke. Masko nanesite na očiščen obraz in vrat. Pustite učinkovati 30 minut.

prejšnji članek
Prevarane ženske na koncu zmagovalke
Zdravje
Prevarane ženske na koncu zmagovalke
naslednji članek
Štiri pravila za srečo
Zdravje
Štiri pravila za srečo